Het Bureau Arbitrage van de Belgische Voetbalbond (KBVB) deelde aan de betrokken partijen mee dat het geen reden ziet om de match te laten herspelen. KV Mechelen kan nog in beroep gaan tegen die beslissing.

Verkeerd

Tijdens de competitiematch van 2 oktober in de Luminus Arena stuurde scheidsrechter Luc Wouters rechtsachter Laurens Paulussen na een kwartier met rood van het veld voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan middenvelder Mats Rits moeten geven, omdat die even voordien Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden. KV Mechelen moest na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder spelen en verloor het duel uiteindelijk met 2-1.

De Maneblussers legden daags na de partij in Genk klacht neer bij het Bureau Arbitrage. Mechelen was van oordeel dat 'de scheidsrechterlijke vergissing het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig had verstoord' en vroeg om de match te laten herspelen. De club vond dat artikel 1440 uit het bondsreglement is overtreden.

Op zaterdag 5 november kwam het Bureau Arbitrage samen om te bestuderen of de klacht van KV Mechelen tegen 'een scheidsrechterlijke vergissing in toepassing van de spelregels' gegrond is. Onder voorzitterschap van scheidsrechtersbaas Johan Verbist deden ook thuisploeg Genk, de bezoekers uit Mechelen, scheidsrechter Wouters en zijn assistenten hun verhaal. (Belga)

Het Bureau Arbitrage van de Belgische Voetbalbond (KBVB) deelde aan de betrokken partijen mee dat het geen reden ziet om de match te laten herspelen. KV Mechelen kan nog in beroep gaan tegen die beslissing. Tijdens de competitiematch van 2 oktober in de Luminus Arena stuurde scheidsrechter Luc Wouters rechtsachter Laurens Paulussen na een kwartier met rood van het veld voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan middenvelder Mats Rits moeten geven, omdat die even voordien Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden. KV Mechelen moest na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder spelen en verloor het duel uiteindelijk met 2-1. De Maneblussers legden daags na de partij in Genk klacht neer bij het Bureau Arbitrage. Mechelen was van oordeel dat 'de scheidsrechterlijke vergissing het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig had verstoord' en vroeg om de match te laten herspelen. De club vond dat artikel 1440 uit het bondsreglement is overtreden. Op zaterdag 5 november kwam het Bureau Arbitrage samen om te bestuderen of de klacht van KV Mechelen tegen 'een scheidsrechterlijke vergissing in toepassing van de spelregels' gegrond is. Onder voorzitterschap van scheidsrechtersbaas Johan Verbist deden ook thuisploeg Genk, de bezoekers uit Mechelen, scheidsrechter Wouters en zijn assistenten hun verhaal. (Belga)