Racing Genk stap dichter bij Play-off I na zege in Kortrijk

Racing Genk heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij KV Kortrijk. Dries Wouters scoorde na 58 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op een zwaar veld in het Guldensporenstadion viel er in de eerste helft weinig te beleven, op een afgekeurd doelpunt van Ilombe Mboyo na. De voormalige Rode Duivel werd met de rust in zicht diep gestuurd door Terem Moffi en werkte vervolgens keurig af oog in oog met Genk-doelman Thomas Didillon, maar intussen was er allang en ook terecht gevlagd voor buitenspel.

Na de pauze zette Le Petit Pelé zijn jacht op een doelpunt verder: eerst ging hij net iets te graag neer in de zestien na een tik van Kouassi en nauwelijks enkele minuten later werd hij na een knappe loopactie bediend aan de tweede paal door Golubovic. Mboyo had altijd moeten scoren, maar besloot onbesuisd over.

Zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt dan maar aan de overzijde. Na een mooie Genkse combinatie nam Dries Wouters schuin voor doel een voorzet in één tijd op de slof: 0-1 en de Limburgers tegen de gang van het spel in op voorsprong. Die gevleide voorsprong konden ze vasthouden, ondanks stevige druk van de thuisploeg.

Met 41 punten uit 27 wedstrijden staat Genk weer wat steviger op die zesde plaats, die ze al zeker deze speeldag zullen vasthouden. Eerste achtervolger KV Mechelen staat met 37 punten op de teller alvorens zaterdagavond Waasland-Beveren te ontvangen. Zulte Waregem en Anderlecht hebben zeven punten minder dan de regerende landskampioen. Essevee gaat zaterdag op bezoek bij het krasselende KV Oostende, Anderlecht speelt zondag gastheer voor Eupen. Beide teams kunnen zich dan geen puntenverlies meer veroorloven.