De Limburgers stonden na enkele mindere resultaten met de rug tegen de muur, maar moesten snel een nieuwe uppercut verwerken. Laurent Depoitre (2.) benutte vlug een rebound en trapte Gent op 0-1. De thuisploeg probeerde terug te knokken, maar kon de Gentse defensie niet uit verband spelen. Meteen na de pauze kreeg Genk een nieuwe domper te verwerken, toen Jonathan David (47.) doelman Coucke kansloos liet en de 0-2 nette. De kampioen bleef ook nadien zonder antwoord, en Gent-doelman Kaminski op de proef stellen lukte niet. Aan de overkant liet Gent enkele halve kansen op de 0-3 liggen.

Genk blijft op de sukkel en staat negende met 20 punten. Gent ontvangt op de zestiende speeldag, over twee weken na de interlandbreak, in de Ghelamco Arena Antwerp. Genk maakt de verplaatsing naar Moeskroen.

De Genkse coach Mazzu stond de voorbije dagen stevig onder druk, en in de wandelgangen van de Luminus Arena viel te horen dat de wedstrijd tegen Gent van groot belang was voor de toekomst van Mazzu bij Racing Genk. De Henegouwer leidt Racing sinds deze zomer, nadat hij voordien jaren succesvol was bij Charleroi.

De Limburgers stonden na enkele mindere resultaten met de rug tegen de muur, maar moesten snel een nieuwe uppercut verwerken. Laurent Depoitre (2.) benutte vlug een rebound en trapte Gent op 0-1. De thuisploeg probeerde terug te knokken, maar kon de Gentse defensie niet uit verband spelen. Meteen na de pauze kreeg Genk een nieuwe domper te verwerken, toen Jonathan David (47.) doelman Coucke kansloos liet en de 0-2 nette. De kampioen bleef ook nadien zonder antwoord, en Gent-doelman Kaminski op de proef stellen lukte niet. Aan de overkant liet Gent enkele halve kansen op de 0-3 liggen. Genk blijft op de sukkel en staat negende met 20 punten. Gent ontvangt op de zestiende speeldag, over twee weken na de interlandbreak, in de Ghelamco Arena Antwerp. Genk maakt de verplaatsing naar Moeskroen. De Genkse coach Mazzu stond de voorbije dagen stevig onder druk, en in de wandelgangen van de Luminus Arena viel te horen dat de wedstrijd tegen Gent van groot belang was voor de toekomst van Mazzu bij Racing Genk. De Henegouwer leidt Racing sinds deze zomer, nadat hij voordien jaren succesvol was bij Charleroi.