Racing Genk voor tweede jaar op rij sportiefste ploeg

© BelgaImage

Racing Genk krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar de Fair Play Trofee in de Jupiler Pro League.

Racing Genk krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar de Fair Play Trofee in de Jupiler Pro League. Genk haalde het van landskampioen Anderlecht, KV Oostende, KV Mechelen en Lokeren. Dat maakten de Limburgers en de Pro League bekend.

Het Fair Play klassement is een ranglijst waarin de sportiviteit van clubs uit de Jupiler Pro League wordt gemeten. De scheidsrechters vullen na elke wedstrijd van de reguliere competitie een formulier in waarin zij punten geven op een aantal criteria (gele en rode kaarten, positief spel, respect, houding officials, houding supporters).

Elke club kan dus op basis van sportief gedrag op en buiten het veld punten vergaren voor dit klassement. Op het einde van het reguliere seizoen worden alle punten per club bijeengeteld.

“Dat Genk tijdens de reguliere competitie het uithangbord was van Fair Play, is de verdienste van de gehele club. Dat we deze titel nu verdienen, ondanks het hobbelige parcours dat we hebben afgelegd, stemt me hoopvol voor de play-offs en de verdere toekomst van onze mooie club”, aldus Genk-voorzitter Herbert Houben.

Europees ticket

De winnaar van de fair play, of hoogst geklasseerde club die zich niet via de competitie plaatst voor Europa, maakt kans op een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League. Die kans is wel afhankelijk van de klassering van België in het UEFA Fair Play klassement. Eind december bekleedde België daarin slechts de achttiende plaats, terwijl enkel de eerste drie landen een extra Europees ticket krijgen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content