Na een uitleenbeurt bij Beerschot AC, hoopt Benito Raman (18) dit seizoen ervaring op te doen bij KV Kortrijk en Hein Vanhaezebrouck. Had hij toch niet liever in het gloednieuwe stadion van AA Gent gespeeld en gescoord?

Benito Raman in Sport/Voetbalmagazine: "Misschien wel. Dat was aangenaam geweest. Maar als ik nu zie hoe het in Kortrijk zit, ben ik blij dat ik naar daar ben gegaan."

"Bij Gent kon ik zelf kiezen of ik er de concurrentie zou aangaan of zou vertrekken. Michel Louwagie had gezegd: 'Als je blijft, dan is het niet zeker dat je zal spelen.' Al vroeg in de voorbereiding besliste ik in samenspraak met mijn manager, Kristof Vandersmissen, om niet te blijven."

"Ik had geen zin had om negentiende man te zijn of uit de selectie te vallen. Ik wist dat Kortrijk geïnteresseerd was en dat ik daar meer kansen zou krijgen. De trainer daar wilde mij in januari al en wou mij er nu absoluut bij."

Beerschot

Dat hij toen voor Beerschot en niet voor Kortrijk koos, wijt Raman aan de grotere concurrentie bij de West-Vlamingen op dat moment. Bij Beerschot kwam de Gentse jongeling uiteindelijk aan 5 goals in 11 wedstrijden.

"Iedereen weet hoe het daar is afgelopen, maar ik ben Beerschot dankbaar voor de kans die ik er kreeg", zegt Raman over zijn avontuur op Het Kiel.

Van de financiële problemen had hij persoonlijk minder last dan sommige van zijn ploeggenoten.

"Mijn loon werd betaald door Gent en uiteindelijk zijn ook de premies door Gent betaald geweest. Alleen de kostenvergoeding om elke dag over en weer te gaan, is niet betaald. Maar dat trek ik mij niet aan. Prioriteit is momenteel de sportieve uitbouw van mijn carrière. Beerschot was een goeie keuze en Kortrijk is dat nu ook. Dat is het belangrijkste. Ik denk dat die tussenstappen naar Beerschot en naar Kortrijk ideaal zijn voor mij."

Na een uitleenbeurt bij Beerschot AC, hoopt Benito Raman (18) dit seizoen ervaring op te doen bij KV Kortrijk en Hein Vanhaezebrouck. Had hij toch niet liever in het gloednieuwe stadion van AA Gent gespeeld en gescoord?Benito Raman in Sport/Voetbalmagazine: "Misschien wel. Dat was aangenaam geweest. Maar als ik nu zie hoe het in Kortrijk zit, ben ik blij dat ik naar daar ben gegaan.""Bij Gent kon ik zelf kiezen of ik er de concurrentie zou aangaan of zou vertrekken. Michel Louwagie had gezegd: 'Als je blijft, dan is het niet zeker dat je zal spelen.' Al vroeg in de voorbereiding besliste ik in samenspraak met mijn manager, Kristof Vandersmissen, om niet te blijven." "Ik had geen zin had om negentiende man te zijn of uit de selectie te vallen. Ik wist dat Kortrijk geïnteresseerd was en dat ik daar meer kansen zou krijgen. De trainer daar wilde mij in januari al en wou mij er nu absoluut bij."BeerschotDat hij toen voor Beerschot en niet voor Kortrijk koos, wijt Raman aan de grotere concurrentie bij de West-Vlamingen op dat moment. Bij Beerschot kwam de Gentse jongeling uiteindelijk aan 5 goals in 11 wedstrijden. "Iedereen weet hoe het daar is afgelopen, maar ik ben Beerschot dankbaar voor de kans die ik er kreeg", zegt Raman over zijn avontuur op Het Kiel. Van de financiële problemen had hij persoonlijk minder last dan sommige van zijn ploeggenoten. "Mijn loon werd betaald door Gent en uiteindelijk zijn ook de premies door Gent betaald geweest. Alleen de kostenvergoeding om elke dag over en weer te gaan, is niet betaald. Maar dat trek ik mij niet aan. Prioriteit is momenteel de sportieve uitbouw van mijn carrière. Beerschot was een goeie keuze en Kortrijk is dat nu ook. Dat is het belangrijkste. Ik denk dat die tussenstappen naar Beerschot en naar Kortrijk ideaal zijn voor mij."