RC Genk speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen het Moldavische FC Milsami Orhei of het Kazachse FC Aktobe. AA Gent, dat eerst nog de tweede voorronde moet overleven, treft het Slovaakse ¦K Slovan Bratislava of het Hongaarse Videoton FC. Dat is het resultaat van de loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.

Reekshoofd

Racing Genk en AA Gent waren allebei reekshoofd. Genk begint thuis, AA Gent start op verplaatsing. De Buffalo's moeten zich wel nog kwalificeren. In de heenmatch van de tweede voorronde won Gent donderdag met 0-1 van het Luxemburgse Differdange.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 2 augustus, de terugmatchen volgen een week later.

De winnaars plaatsen zich voor de play-offs, de ronde voor de groepsfase. In de play-offs komt bekerwinnaar Lokeren voor het eerst in actie. De loting daarvoor vindt plaats op 10 augustus. (Belga/KVDA)

RC Genk speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen het Moldavische FC Milsami Orhei of het Kazachse FC Aktobe. AA Gent, dat eerst nog de tweede voorronde moet overleven, treft het Slovaakse ¦K Slovan Bratislava of het Hongaarse Videoton FC. Dat is het resultaat van de loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.Reekshoofd Racing Genk en AA Gent waren allebei reekshoofd. Genk begint thuis, AA Gent start op verplaatsing. De Buffalo's moeten zich wel nog kwalificeren. In de heenmatch van de tweede voorronde won Gent donderdag met 0-1 van het Luxemburgse Differdange. De heenwedstrijden worden gespeeld op 2 augustus, de terugmatchen volgen een week later. De winnaars plaatsen zich voor de play-offs, de ronde voor de groepsfase. In de play-offs komt bekerwinnaar Lokeren voor het eerst in actie. De loting daarvoor vindt plaats op 10 augustus. (Belga/KVDA)