Genk is aan een atypisch seizoen bezig. In de Jupiler Pro League loopt het niet vlot, de club staat na 19 wedstrijden pas op een negende plaats in de stand en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om Play-Off I te halen. Europees plaatsten de Limburgers zich in een groep met Athletic Bilbao, Sassuolo en Rapid Wenen wel knap voor de zestiende finales van de Europa League, in de Croky Cup zit Genk bij de laatste vier (en daarin wacht KV Oostende).

'Het bereiken van Play-Off I komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Hierom werd beslist de samenwerking te beëindigen', klinkt het bij Genk, dat dinsdag op competitiespeeldag 21 AA Gent ontvangt. 'Voor de thuiswedstrijd morgen tegen KAA Gent zal assistent Rudi Cossey tijdelijk de rol van T1 op zich nemen. KRC Genk bedankt Peter Maes voor zijn harde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière'.

Is Besnik Hasi op weg naar Genk?, Belga Image
Is Besnik Hasi op weg naar Genk? © Belga Image

Wie Maes opvolgt, is vooralsnog onduidelijk. Enkele dagen geleden deed wel aan de naam van ex-speler Besnik Hasi de ronde in de media. De ex-coach van Anderlecht werd eerder dit seizoen nog ontslagen bij het Poolse Legia Warschau.

Genk is aan een atypisch seizoen bezig. In de Jupiler Pro League loopt het niet vlot, de club staat na 19 wedstrijden pas op een negende plaats in de stand en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om Play-Off I te halen. Europees plaatsten de Limburgers zich in een groep met Athletic Bilbao, Sassuolo en Rapid Wenen wel knap voor de zestiende finales van de Europa League, in de Croky Cup zit Genk bij de laatste vier (en daarin wacht KV Oostende).'Het bereiken van Play-Off I komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Hierom werd beslist de samenwerking te beëindigen', klinkt het bij Genk, dat dinsdag op competitiespeeldag 21 AA Gent ontvangt. 'Voor de thuiswedstrijd morgen tegen KAA Gent zal assistent Rudi Cossey tijdelijk de rol van T1 op zich nemen. KRC Genk bedankt Peter Maes voor zijn harde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière'.Wie Maes opvolgt, is vooralsnog onduidelijk. Enkele dagen geleden deed wel aan de naam van ex-speler Besnik Hasi de ronde in de media. De ex-coach van Anderlecht werd eerder dit seizoen nog ontslagen bij het Poolse Legia Warschau.