België (FIFA 19) zat bij de loting in de derde pot. Uit pot 1 kwam Frankrijk (FIFA 5), uit pot 2 Italië (FIFA 14) en uit pot 4 IJsland (FIFA 16).

Om de indeling van de potten te bepalen, keek de UEFA naar de resultaten van het EK 2017 (voor- en eindronde), het WK 2019 (voor- en eindronde) en het EK 2021 (voorronde).

Titelverdediger Nederland speelt in groep C tegen Zweden, Rusland en Zwitserland. Groep A bestaat uit organisator Engeland, Noorwegen, Oostenrijk en Noord-Ierland. Poule B wordt gevormd door Duitsland, Spanje, Denemarken en Finland. De top twee uit elke poule stoot door naar de kwartfinales.

Het EK in Engeland wordt de dertiende editie van de Europese titelstrijd bij de vrouwen. Het toernooi stond aanvankelijk in de zomer van 2021 geprogrammeerd maar werd, net als het EK bij de mannen, met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. Er zal worden gespeeld in tien stadions en de finale zal plaatsvinden in het mythische Wembley.

De Red Flames plaatsten zich door hun kwalificatiepoule te winnen voor Zwitserland. Dat stootte nadien ook door via de play-offs. De Belgische vrouwen namen een keer eerder deel aan het EK. In 2017 sneuvelden ze in Nederland in de groepsfase.

België (FIFA 19) zat bij de loting in de derde pot. Uit pot 1 kwam Frankrijk (FIFA 5), uit pot 2 Italië (FIFA 14) en uit pot 4 IJsland (FIFA 16). Om de indeling van de potten te bepalen, keek de UEFA naar de resultaten van het EK 2017 (voor- en eindronde), het WK 2019 (voor- en eindronde) en het EK 2021 (voorronde). Titelverdediger Nederland speelt in groep C tegen Zweden, Rusland en Zwitserland. Groep A bestaat uit organisator Engeland, Noorwegen, Oostenrijk en Noord-Ierland. Poule B wordt gevormd door Duitsland, Spanje, Denemarken en Finland. De top twee uit elke poule stoot door naar de kwartfinales. Het EK in Engeland wordt de dertiende editie van de Europese titelstrijd bij de vrouwen. Het toernooi stond aanvankelijk in de zomer van 2021 geprogrammeerd maar werd, net als het EK bij de mannen, met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. Er zal worden gespeeld in tien stadions en de finale zal plaatsvinden in het mythische Wembley.De Red Flames plaatsten zich door hun kwalificatiepoule te winnen voor Zwitserland. Dat stootte nadien ook door via de play-offs. De Belgische vrouwen namen een keer eerder deel aan het EK. In 2017 sneuvelden ze in Nederland in de groepsfase.