De club en het stadsbestuur van Waregem hebben de plannen van het Masterplan Regenboogstadion uit de doeken gedaan. De werken starten zodra het laatste fluitsignaal van het huidige voetbalseizoen heeft weerklonken.

De huidige locatie en een deel van het stadion worden behouden, maar er wordt vooral veel vernieuwd. De werkzaamheden zullen in fases verlopen.

In een eerste fase zullen broodnodige aanpassingswerken gebeuren aan de twee tribunes achter de doelen en aan de bezoekerstribune. Die zullen tot tegen de grasmat gebouwd worden voor een unieke voetbalbeleving.

Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van een verbreding van het veld, een upgrade van de stadionverlichting en de verdere uitbouw van de persfaciliteiten. Meteen zullen alle aanpassingswerken voldoen aan de UEFA-voetbalnormen, waardoor Zulte Waregem zijn Europese thuismatchen in eigen huis zal kunnen afwerken. Dit jaar moest Essevee nog uitwijken naar Brugge en Anderlecht.

Bowlingbaan

De eerste fase zal zes miljoen euro kosten. De stad Waregem zal zelf drie miljoen euro voorfinanciëren, en zal ook werk maken van een flatgebouw in de nabijheid van het stadion. Met die inkomsten vanuit de immobiliënmarkt zal de stad een reservefonds aanleggen voor de voetbalfaciliteiten.

750.000 euro moet van Vlaanderen komen, via een projectsubsidie. De club, die zal fungeren als bouwheer, zal het resterende bedrag betalen aan de hand van een kortetermijnlening. Extra inkomsten, en het schrappen van de huurovereenkomst voor de sfeertribune moeten de betaling waarborgen.

Normaal volgen dan nog drie fases, waarbij de tribune grenzend aan de Gaverbeek egaal wordt gemaakt met zitplaatsen, de hoofdtribune wordt afgebroken en heropgebouwd en in laatste instantie de hoeken van de tribunes worden dichtgemaakt.

Wanneer die werken worden uitgevoerd hangt af van de opbrengsten uit de commerciële ruimtes. In de buitenste schil en naast het stadion komen namelijk 5.500 vierkante meter aan beschikbare ruimtes die daarvoor voorzien zijn. Er is onder meer plaats voor een bowlingcomplex en een fitnesszaal.

Gelukkige club

Wanneer alle fases worden gerealiseerd zullen 13.000 toeschouwers in het stadion kunnen. Het totale kostenplaatje zou dan oplopen tot 22 miljoen euro.

"Er zit hier een gelukkig club- en stadsbestuur", zei burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). "Dit is voor iedereen een aanvaardbare oplossing, en vooral realiseerbaar. Het doel met dit nieuwe stadion is verder groeien, inkomsten genereren en de bezoekers meer comfort geven.

Na het seizoen starten de werken, en het is de bedoeling om de eerste te finaliseren nog voor de eerste Europese competitiematch van het volgende seizoen. Ook als er dit seizoen geen Europees ticket wordt behaald, worden de werken uitgevoerd.

De club en het stadsbestuur van Waregem hebben de plannen van het Masterplan Regenboogstadion uit de doeken gedaan. De werken starten zodra het laatste fluitsignaal van het huidige voetbalseizoen heeft weerklonken. De huidige locatie en een deel van het stadion worden behouden, maar er wordt vooral veel vernieuwd. De werkzaamheden zullen in fases verlopen. In een eerste fase zullen broodnodige aanpassingswerken gebeuren aan de twee tribunes achter de doelen en aan de bezoekerstribune. Die zullen tot tegen de grasmat gebouwd worden voor een unieke voetbalbeleving. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van een verbreding van het veld, een upgrade van de stadionverlichting en de verdere uitbouw van de persfaciliteiten. Meteen zullen alle aanpassingswerken voldoen aan de UEFA-voetbalnormen, waardoor Zulte Waregem zijn Europese thuismatchen in eigen huis zal kunnen afwerken. Dit jaar moest Essevee nog uitwijken naar Brugge en Anderlecht.Bowlingbaan De eerste fase zal zes miljoen euro kosten. De stad Waregem zal zelf drie miljoen euro voorfinanciëren, en zal ook werk maken van een flatgebouw in de nabijheid van het stadion. Met die inkomsten vanuit de immobiliënmarkt zal de stad een reservefonds aanleggen voor de voetbalfaciliteiten. 750.000 euro moet van Vlaanderen komen, via een projectsubsidie. De club, die zal fungeren als bouwheer, zal het resterende bedrag betalen aan de hand van een kortetermijnlening. Extra inkomsten, en het schrappen van de huurovereenkomst voor de sfeertribune moeten de betaling waarborgen. Normaal volgen dan nog drie fases, waarbij de tribune grenzend aan de Gaverbeek egaal wordt gemaakt met zitplaatsen, de hoofdtribune wordt afgebroken en heropgebouwd en in laatste instantie de hoeken van de tribunes worden dichtgemaakt. Wanneer die werken worden uitgevoerd hangt af van de opbrengsten uit de commerciële ruimtes. In de buitenste schil en naast het stadion komen namelijk 5.500 vierkante meter aan beschikbare ruimtes die daarvoor voorzien zijn. Er is onder meer plaats voor een bowlingcomplex en een fitnesszaal. Gelukkige club Wanneer alle fases worden gerealiseerd zullen 13.000 toeschouwers in het stadion kunnen. Het totale kostenplaatje zou dan oplopen tot 22 miljoen euro. "Er zit hier een gelukkig club- en stadsbestuur", zei burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). "Dit is voor iedereen een aanvaardbare oplossing, en vooral realiseerbaar. Het doel met dit nieuwe stadion is verder groeien, inkomsten genereren en de bezoekers meer comfort geven. Na het seizoen starten de werken, en het is de bedoeling om de eerste te finaliseren nog voor de eerste Europese competitiematch van het volgende seizoen. Ook als er dit seizoen geen Europees ticket wordt behaald, worden de werken uitgevoerd.