Een dag voor de voetbalwedstrijd AA Gent-Club Brugge kwam het zaterdagnamiddag al tot een confrontatie op de Gentse Vrijdagmarkt tussen een 160-tal supporters. De politie moest het waterkanon inzetten om de twee harde kernen uit elkaar te drijven.

De rellen ontstonden zaterdag in de late namiddag op de Vrijdagmarkt. Een 80-tal supporters van Club Brugge ging in de clinch met een 80-tal supporters van AA Gent.

"Zelf waren we heel goed voorbereid op deze match en stonden we onmiddellijk ter plaatse", klinkt het bij de politie van Gent. De confrontatie van beide harde kernen van supporters werd snel ongedaan gemaakt dankzij de inzet van het waterkanon.

De twee groepen werden uit elkaar gedreven. Volgens de politie vielen er geen gewonden, niet bij de politie en niet bij de supporters. Er werden ook geen aanhoudingen verricht. Wel betreurt de politie de gebeurtenissen een dag voor de eigenlijke match. Bovendien komt ze door de terreurdreiging al handen tekort. (Belga)

Bekijk hier de video's:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Een dag voor de voetbalwedstrijd AA Gent-Club Brugge kwam het zaterdagnamiddag al tot een confrontatie op de Gentse Vrijdagmarkt tussen een 160-tal supporters. De politie moest het waterkanon inzetten om de twee harde kernen uit elkaar te drijven.De rellen ontstonden zaterdag in de late namiddag op de Vrijdagmarkt. Een 80-tal supporters van Club Brugge ging in de clinch met een 80-tal supporters van AA Gent. "Zelf waren we heel goed voorbereid op deze match en stonden we onmiddellijk ter plaatse", klinkt het bij de politie van Gent. De confrontatie van beide harde kernen van supporters werd snel ongedaan gemaakt dankzij de inzet van het waterkanon. De twee groepen werden uit elkaar gedreven. Volgens de politie vielen er geen gewonden, niet bij de politie en niet bij de supporters. Er werden ook geen aanhoudingen verricht. Wel betreurt de politie de gebeurtenissen een dag voor de eigenlijke match. Bovendien komt ze door de terreurdreiging al handen tekort. (Belga)Bekijk hier de video's: