Nog voor Peter Maes zijn vertrek naar KRC Genk officialiseerde, gaf zowel clubvoorzitter Roger Lambrecht als sportief directeur Willy Reynders aan dat Sporting Lokeren naar een gelijkaardig profiel op zoek zou gaan als diens vervanger. Een ervaren man met een natuurlijke autoriteit, luidde het. Dat ze nu resoluut voor Bob Peeters (41) kiezen, mag dus een verrassing heten. Of was het een leugentje om de buitenwereld op een dwaalspoor te zetten?

"Helemaal niet", reageert Reynders. "Wat wij bedoelden, was dat we geen trainer wilden die zijn eerste stappen zet. Bob Peeters is nog jong, maar heeft toch al een aantal clubs getraind. Hij bezit genoeg ervaring.

"We zochten vooral een gedreven coach, liefst een Belg, iemand die er elke dag wil invliegen, net zoals Maes dat deed. Ik ga geregeld naar andere wedstrijden kijken. Er zijn maar een handvol mensen die je zowel op zaterdag als zondag in de tribunes ziet. Bob Peeters is daar, net als Maes, een van. Dat soort details, die duiden op goesting en motivatie, vind ik belangrijk. Bob Peeters heeft genoeg persoonlijkheid om deze groep scherp te houden, zij het met een andere aanpak en karakter dan Maes. Hij heeft het geknipte profiel."

Nog voor Peter Maes zijn vertrek naar KRC Genk officialiseerde, gaf zowel clubvoorzitter Roger Lambrecht als sportief directeur Willy Reynders aan dat Sporting Lokeren naar een gelijkaardig profiel op zoek zou gaan als diens vervanger. Een ervaren man met een natuurlijke autoriteit, luidde het. Dat ze nu resoluut voor Bob Peeters (41) kiezen, mag dus een verrassing heten. Of was het een leugentje om de buitenwereld op een dwaalspoor te zetten? "Helemaal niet", reageert Reynders. "Wat wij bedoelden, was dat we geen trainer wilden die zijn eerste stappen zet. Bob Peeters is nog jong, maar heeft toch al een aantal clubs getraind. Hij bezit genoeg ervaring."We zochten vooral een gedreven coach, liefst een Belg, iemand die er elke dag wil invliegen, net zoals Maes dat deed. Ik ga geregeld naar andere wedstrijden kijken. Er zijn maar een handvol mensen die je zowel op zaterdag als zondag in de tribunes ziet. Bob Peeters is daar, net als Maes, een van. Dat soort details, die duiden op goesting en motivatie, vind ik belangrijk. Bob Peeters heeft genoeg persoonlijkheid om deze groep scherp te houden, zij het met een andere aanpak en karakter dan Maes. Hij heeft het geknipte profiel."