De Zuid-Afrikaanse balartiest, in de vorige campagne goed voor twaalf assists, kampte de vorige jaren telkens met overgewicht wanneer hij uit de zomerstop kwam. Dat hij in juni mocht opdraven in twee interlands met de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg zorgde ditmaal echter voor een stimulans. Het gevolg was snel duidelijk: Patosi was de beste Lokerenaar tijdens de voorbereidingscampagne, scoorde daarin drie keer en maakte een beauty in de competitieopener.

Ook Willy Reynders, sportief directeur bij Lokeren, merkt het verschil: "Hij zit nu op 70 kilo, dat is het gewicht zoals hij destijds bij ons arriveerde." Na een zoveelste dip vorige herfst zorgde de club voor extra begeleiding. "Hij woont weer bij een soort gastgezin, waardoor er meer toezicht is op zijn eetgewoonten. Ook de andere aanpak van de nieuwe trainer (Bob Peeters staat korter bij zijn spelers, nvdr) ligt hem beter. Ayanda moet zich belangrijk voelen. Je merkt aan alles dat hij goed in zijn vel zit, het is de Patosi die wij altijd hopen te zien."

Reynders voegt er nog aan toe dat gesprekken over een contractverlenging (Patosi ligt nog tot 2017 onder contract bij Lokeren) binnenkort opgestart worden.

De Zuid-Afrikaanse balartiest, in de vorige campagne goed voor twaalf assists, kampte de vorige jaren telkens met overgewicht wanneer hij uit de zomerstop kwam. Dat hij in juni mocht opdraven in twee interlands met de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg zorgde ditmaal echter voor een stimulans. Het gevolg was snel duidelijk: Patosi was de beste Lokerenaar tijdens de voorbereidingscampagne, scoorde daarin drie keer en maakte een beauty in de competitieopener.Ook Willy Reynders, sportief directeur bij Lokeren, merkt het verschil: "Hij zit nu op 70 kilo, dat is het gewicht zoals hij destijds bij ons arriveerde." Na een zoveelste dip vorige herfst zorgde de club voor extra begeleiding. "Hij woont weer bij een soort gastgezin, waardoor er meer toezicht is op zijn eetgewoonten. Ook de andere aanpak van de nieuwe trainer (Bob Peeters staat korter bij zijn spelers, nvdr) ligt hem beter. Ayanda moet zich belangrijk voelen. Je merkt aan alles dat hij goed in zijn vel zit, het is de Patosi die wij altijd hopen te zien." Reynders voegt er nog aan toe dat gesprekken over een contractverlenging (Patosi ligt nog tot 2017 onder contract bij Lokeren) binnenkort opgestart worden.