Reza Ghoochannejad kende een vliegende start bij zijn nieuwe club, STVV. Met negen doelpunten staat hij mee bovenin de topschutterslijst. Toch was het aanvankelijk wennen aan de Belgische stijl, vertelt de Iraniër deze week in Sport/Voetbalmagazine.
"Op conditioneel en fysiek vlak gaat het er hier heel hard aan toe", vindt Reza, "de eerste weken baalde ik af en toe. Ik bleef mijn taken uitvoeren, ik liep er de kantjes niet af. Maar ja, ik kom uit Nederland, wij houden van klagen en zeuren."

"Ik zei er dus weleens wat van, op een lollige manier, bijvoorbeeld: 'Hey coach, kijk eens op je klokkie, volgens mij is het tijd.' Zware boslopen of intensieve conditietrainingen, dat zijn dingen die een voetballer niet graag doet."

"Op een gegeven moment zat ik er ook flink doorheen. Maar de technische staf bleef erop hameren dat het goed voor me was. Als je aan het lopen bent, denk je: het zal allemaal wel. Achteraf weet je dat ze gelijk hadden. Je hebt die basis gewoon nodig in deze competitie."

"Toen ik hier aankwam, woog ik 83,5 kilogram. Ik had een dikke kont, zei de vorige trainer altijd. Vroeger kreeg ik dat weleens als compliment (lacht), maar Guido vond dat ik moest afvallen."

"Nu is de dikke kont een kontje geworden. Ik zit aan 77 à 78 kilogram. Het effect merk je ook aan mijn spel. Ik kan langer voluit gaan en meer wedstrijden na elkaar spelen." (KDR)

Reza Ghoochannejad kende een vliegende start bij zijn nieuwe club, STVV. Met negen doelpunten staat hij mee bovenin de topschutterslijst. Toch was het aanvankelijk wennen aan de Belgische stijl, vertelt de Iraniër deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Op conditioneel en fysiek vlak gaat het er hier heel hard aan toe", vindt Reza, "de eerste weken baalde ik af en toe. Ik bleef mijn taken uitvoeren, ik liep er de kantjes niet af. Maar ja, ik kom uit Nederland, wij houden van klagen en zeuren." "Ik zei er dus weleens wat van, op een lollige manier, bijvoorbeeld: 'Hey coach, kijk eens op je klokkie, volgens mij is het tijd.' Zware boslopen of intensieve conditietrainingen, dat zijn dingen die een voetballer niet graag doet." "Op een gegeven moment zat ik er ook flink doorheen. Maar de technische staf bleef erop hameren dat het goed voor me was. Als je aan het lopen bent, denk je: het zal allemaal wel. Achteraf weet je dat ze gelijk hadden. Je hebt die basis gewoon nodig in deze competitie." "Toen ik hier aankwam, woog ik 83,5 kilogram. Ik had een dikke kont, zei de vorige trainer altijd. Vroeger kreeg ik dat weleens als compliment (lacht), maar Guido vond dat ik moest afvallen." "Nu is de dikke kont een kontje geworden. Ik zit aan 77 à 78 kilogram. Het effect merk je ook aan mijn spel. Ik kan langer voluit gaan en meer wedstrijden na elkaar spelen." (KDR)