Eigenlijk had Jacob Rinne op dit moment in Brazilië moeten zitten. Na het EK U21 van vorig jaar was het immers een uitgemaakte zaak dat hij zou aantreden met de Zweedse nationale ploeg op de Olympische Spelen. Daarover bestond ook al een akkoord met zijn vorige club SK Örebro. Door de transfer naar AA Gent is vertrekken geen optie meer. "Jammer, want in het begin van dit jaar was het een belangrijke doelstelling voor mij. Maar ik heb op geen enkel moment een compromis proberen te vinden met Gent," zegt Rinne. "Het is veel belangrijker dat ik mij hier vlot integreer en van bij de start een basisplaats verover dan dat ik in Brazilië meedoe. Als jonge voetballer droom je niet van de Olympische Spelen maar van de Champions League en het WK."

Dat Zweden aantreedt op de Spelen in Rio heeft het te danken aan dat EK voor U21 vorige zomer in Tsjechïe. Een toernooi dat gewonnen werd door de Scandinaven na verlengingen en strafschoppen tegen Portugal. Bij de Portugezen speelden toen drie talenten mee die begin deze maand Europees kampioen werden bij de grote jongens: Raphael Guerreiro, João Mario en William Carvalho. De uitblinkersrol was echter weggelegd voor Patrik Carlgren, doelman van AIK Stockholm en de gedoodverfde opvolger van de afscheidnemende Andreas Isaksson (34) in doel van de Zweedse nationale ploeg.

Voor Jacob Rinne bleef het toernooi beperkt tot een rol als bankzitter, maar zijn naam werd genoteerd door (ondertussen ex-)bondscoach Erik Hamrén. In januari van dit jaar pakte hij zijn eerste cap voor het A-elftal, in een met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Finland mocht hij een half uurtje opdraven. Via zijn transfer naar Gent wil de ambitieuze goalie nu ook opklimmen in de hiërarchie bij de nationale ploeg.

Lees de hele reportage met en over Jacob Rinne in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 27 juli.

Eigenlijk had Jacob Rinne op dit moment in Brazilië moeten zitten. Na het EK U21 van vorig jaar was het immers een uitgemaakte zaak dat hij zou aantreden met de Zweedse nationale ploeg op de Olympische Spelen. Daarover bestond ook al een akkoord met zijn vorige club SK Örebro. Door de transfer naar AA Gent is vertrekken geen optie meer. "Jammer, want in het begin van dit jaar was het een belangrijke doelstelling voor mij. Maar ik heb op geen enkel moment een compromis proberen te vinden met Gent," zegt Rinne. "Het is veel belangrijker dat ik mij hier vlot integreer en van bij de start een basisplaats verover dan dat ik in Brazilië meedoe. Als jonge voetballer droom je niet van de Olympische Spelen maar van de Champions League en het WK."Dat Zweden aantreedt op de Spelen in Rio heeft het te danken aan dat EK voor U21 vorige zomer in Tsjechïe. Een toernooi dat gewonnen werd door de Scandinaven na verlengingen en strafschoppen tegen Portugal. Bij de Portugezen speelden toen drie talenten mee die begin deze maand Europees kampioen werden bij de grote jongens: Raphael Guerreiro, João Mario en William Carvalho. De uitblinkersrol was echter weggelegd voor Patrik Carlgren, doelman van AIK Stockholm en de gedoodverfde opvolger van de afscheidnemende Andreas Isaksson (34) in doel van de Zweedse nationale ploeg. Voor Jacob Rinne bleef het toernooi beperkt tot een rol als bankzitter, maar zijn naam werd genoteerd door (ondertussen ex-)bondscoach Erik Hamrén. In januari van dit jaar pakte hij zijn eerste cap voor het A-elftal, in een met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Finland mocht hij een half uurtje opdraven. Via zijn transfer naar Gent wil de ambitieuze goalie nu ook opklimmen in de hiërarchie bij de nationale ploeg. Lees de hele reportage met en over Jacob Rinne in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 27 juli.