'Dat betekent dat er mij nog tien procent rest. Het is dus zeker niet zo dat de 23 namen nu al in mijn hoofd zitten. Iedereen heeft nu een week de tijd om zich te bewijzen. Pas na de wedstrijd tegen Portugal zal er een definitieve beslissing genomen worden. We hebben tot 4 juni de tijd, we moeten de regels in ons voordeel gebruiken', aldus de bondscoach.

Derde doelman

Komende week maandag zullen er vijf spelers in extremis naast de WK-selectie vallen. Voor de stek van derde doelman gaat het tussen Koen Casteels en Matz Sels, waarbij Casteels de voorkeur lijkt te genieten - op basis van zijn prestaties het voorbije seizoen.

De doelmannen zullen zich echter op training moeten tonen, want de bondscoach ziet de resterende oefenwedstrijden niet als een gelegenheid om veel uit te proberen. 'We spelen nog drie oefenwedstrijden als voorbereiding op onze WK-groepswedstrijden en dus niet om onze doelmannen uit te testen', bekende Martinez.

Concreet verschijnt Thibaut Courtois dus zaterdag aan de aftrap, vaste invallersdoelman Simon Mignolet zit nog niet bij de selectie omdat hij vorige zaterdag nog met Liverpool de finale van de Champions League speelde tegen Real Madrid.

Echte start

Martinez kan maandag tijdens de eerste training van het tweede deel in de WK-voorbereiding van de Rode Duivels nog niet rekenen op Thomas Vermaelen, en de broers Romelu en Jordan Lukaku.

'Vermaelen is nog niet fit genoeg om te trainen. Hij heeft de voorbije weken wel al goed gewerkt en boekt vooruitgang. Romelu Lukaku kon in zijn laatste wedstrijd voor Manchester United slechts twintig minuten aan, Jordan sukkelt al enkele maanden. We houden hen in de gaten. Voor de rest is iedereen fit om te trainen', vertelde de bondscoach.

Maandag wordt er nog in twee groepen gewerkt op training, vanaf dinsdag komt de focus stilaan op de oefeninterland van komende zaterdag tegen Portugal te liggen. Een eerste groep van acht Rode Duivels en gelegenheidsdoelman Jens Teunckens verscheen maandagnamiddag omstreeks 16u op het trainingsveld. Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé, Kevin De Bruyne, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Nacer Chadli en Christian Kabasele moesten de loden zon trotseren, de rest van de groep traint maandagavond indoor.

In vergelijking met de kleine groep die vorige week al trainde in Tubeke, zijn Thorgan Hazard en Jan Vertonghen er maandagnamiddag dus niet bij.

'Dat betekent dat er mij nog tien procent rest. Het is dus zeker niet zo dat de 23 namen nu al in mijn hoofd zitten. Iedereen heeft nu een week de tijd om zich te bewijzen. Pas na de wedstrijd tegen Portugal zal er een definitieve beslissing genomen worden. We hebben tot 4 juni de tijd, we moeten de regels in ons voordeel gebruiken', aldus de bondscoach. Komende week maandag zullen er vijf spelers in extremis naast de WK-selectie vallen. Voor de stek van derde doelman gaat het tussen Koen Casteels en Matz Sels, waarbij Casteels de voorkeur lijkt te genieten - op basis van zijn prestaties het voorbije seizoen. De doelmannen zullen zich echter op training moeten tonen, want de bondscoach ziet de resterende oefenwedstrijden niet als een gelegenheid om veel uit te proberen. 'We spelen nog drie oefenwedstrijden als voorbereiding op onze WK-groepswedstrijden en dus niet om onze doelmannen uit te testen', bekende Martinez. Concreet verschijnt Thibaut Courtois dus zaterdag aan de aftrap, vaste invallersdoelman Simon Mignolet zit nog niet bij de selectie omdat hij vorige zaterdag nog met Liverpool de finale van de Champions League speelde tegen Real Madrid. Martinez kan maandag tijdens de eerste training van het tweede deel in de WK-voorbereiding van de Rode Duivels nog niet rekenen op Thomas Vermaelen, en de broers Romelu en Jordan Lukaku.'Vermaelen is nog niet fit genoeg om te trainen. Hij heeft de voorbije weken wel al goed gewerkt en boekt vooruitgang. Romelu Lukaku kon in zijn laatste wedstrijd voor Manchester United slechts twintig minuten aan, Jordan sukkelt al enkele maanden. We houden hen in de gaten. Voor de rest is iedereen fit om te trainen', vertelde de bondscoach. Maandag wordt er nog in twee groepen gewerkt op training, vanaf dinsdag komt de focus stilaan op de oefeninterland van komende zaterdag tegen Portugal te liggen. Een eerste groep van acht Rode Duivels en gelegenheidsdoelman Jens Teunckens verscheen maandagnamiddag omstreeks 16u op het trainingsveld. Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé, Kevin De Bruyne, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Nacer Chadli en Christian Kabasele moesten de loden zon trotseren, de rest van de groep traint maandagavond indoor. In vergelijking met de kleine groep die vorige week al trainde in Tubeke, zijn Thorgan Hazard en Jan Vertonghen er maandagnamiddag dus niet bij.