Toby Alderweireld, Michy Batshuayi, Christian Benteke, Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Thorgan Hazard, Christian Kabasele, Vincent Kompany en Jan Vertonghen komen vrijdagnamiddag voor een laatste keer op het trainingsveld, vooraleer ze aan hun vrij weekend mogen beginnen.

Echte start

De WK-voorbereiding begon officieel op 22 mei, maar daar zat nog wat rek op. Vanaf maandag wordt de bijna voltallige spelersgroep verwacht in Tubeke voor de echte start van de voorbereiding.

Enkel invallersdoelman Simon Mignolet krijgt nog rust, aangezien hij zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League speelt tegen Real Madrid. Al zei technisch directeur Chris Van Puyvelde van de KBVB in Sport/Voetbalmagazine dat Mignolet natuurlijk welkom is. 'Misschien heeft hij wel zin om direct aanwezig te zijn'.

Hersteld

Voor Michy Batshuayi staat de blik dan weer reeds sinds medio april op het WK gericht. Een enkelblessure betekende het einde van zijn seizoen bij Borussia Dortmund en dus zat er voor Batsman niets anders op dan in alle stilte het herstel richting het WK te beginnen.

'Ik heb veel opgeofferd en hard gewerkt om hier vandaag te staan. Vakantie heb ik niet gehad', vertelde Batshuayi vrijdag tijdens een persmoment in Tubeke. 'Na de wedstrijd tegen Schalke had ik echt schrik, het deed pijn - ik vreesde een zware blessure. Pas daags nadien met de scan kwam er de geruststelling, toen bleek dat het niet om een breuk ging en de artsen me verzekerden dat ik het WK nog kon halen.

'Vervolgens keerde ik terug naar Chelsea om er aan mijn herstel te werken. Nadien heb ik ook hier in Tubeke individueel gewerkt om er zo snel mogelijk terug te kunnen staan. Het werpt zijn vruchten af, want mijn enkel voelt prima aan en de wedstrijd tegen Portugal zou geen problemen mogen opleveren.'

Onder Roberto Martinez is de spits uitgegroeid tot een belangrijke pion, als vaste invaller voor eerste spits Romelu Lukaku of in geval van nood als tweede aanvaller naast de topschutter van Manchester United. Met Christian Benteke zit er nu wel een derde diepe spits in de voorselectie van 28. 'Met die hiërarchie bij de spitsen ben ik niet echt bezig, dat is werk voor de bondscoach. Ik denk wel dat ik het telkens goed gedaan heb toen hij me nodig had', besloot Batshuayi.

Schema

Een belangrijke datum in de voorbereiding is 4 juni, want dan moet de definitieve lijst van 23 spelers naar de FIFA verstuurd worden, twee dagen na de oefeninterland tegen Portugal op zaterdag 2 juni.

Nadien volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou. Op het WK wachten in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad).

Toby Alderweireld, Michy Batshuayi, Christian Benteke, Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Thorgan Hazard, Christian Kabasele, Vincent Kompany en Jan Vertonghen komen vrijdagnamiddag voor een laatste keer op het trainingsveld, vooraleer ze aan hun vrij weekend mogen beginnen. De WK-voorbereiding begon officieel op 22 mei, maar daar zat nog wat rek op. Vanaf maandag wordt de bijna voltallige spelersgroep verwacht in Tubeke voor de echte start van de voorbereiding. Enkel invallersdoelman Simon Mignolet krijgt nog rust, aangezien hij zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League speelt tegen Real Madrid. Al zei technisch directeur Chris Van Puyvelde van de KBVB in Sport/Voetbalmagazine dat Mignolet natuurlijk welkom is. 'Misschien heeft hij wel zin om direct aanwezig te zijn'.Voor Michy Batshuayi staat de blik dan weer reeds sinds medio april op het WK gericht. Een enkelblessure betekende het einde van zijn seizoen bij Borussia Dortmund en dus zat er voor Batsman niets anders op dan in alle stilte het herstel richting het WK te beginnen.'Ik heb veel opgeofferd en hard gewerkt om hier vandaag te staan. Vakantie heb ik niet gehad', vertelde Batshuayi vrijdag tijdens een persmoment in Tubeke. 'Na de wedstrijd tegen Schalke had ik echt schrik, het deed pijn - ik vreesde een zware blessure. Pas daags nadien met de scan kwam er de geruststelling, toen bleek dat het niet om een breuk ging en de artsen me verzekerden dat ik het WK nog kon halen. 'Vervolgens keerde ik terug naar Chelsea om er aan mijn herstel te werken. Nadien heb ik ook hier in Tubeke individueel gewerkt om er zo snel mogelijk terug te kunnen staan. Het werpt zijn vruchten af, want mijn enkel voelt prima aan en de wedstrijd tegen Portugal zou geen problemen mogen opleveren.' Onder Roberto Martinez is de spits uitgegroeid tot een belangrijke pion, als vaste invaller voor eerste spits Romelu Lukaku of in geval van nood als tweede aanvaller naast de topschutter van Manchester United. Met Christian Benteke zit er nu wel een derde diepe spits in de voorselectie van 28. 'Met die hiërarchie bij de spitsen ben ik niet echt bezig, dat is werk voor de bondscoach. Ik denk wel dat ik het telkens goed gedaan heb toen hij me nodig had', besloot Batshuayi.Een belangrijke datum in de voorbereiding is 4 juni, want dan moet de definitieve lijst van 23 spelers naar de FIFA verstuurd worden, twee dagen na de oefeninterland tegen Portugal op zaterdag 2 juni. Nadien volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou. Op het WK wachten in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad).