Terwijl de Rode Duivels de Esten van de mat veegden (8-1) in het Koning Boudewijnstadion, speelde Griekenland thuis 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina.

Een eigen doelpunt van Karnezis (34.) leek de Bosniërs lang de zege te schenken, maar Giorgos Tzavellas (90.+6) scoorde in de allerlaatste seconde de gelijkmaker. In de vurige slotfase werden Bosniër Edin Dzeko (tweemaal geel) en Kyriakos Papadopoulos (rechtstreeks rood) uitgesloten.

In de stand wordt België alleen eerste met twaalf punten op twaalf. Griekenland (10 punten) is tweede, voor Bosnië (7 punten). Cyprus, dat eerder op de dag met 3-1 van Gibraltar won, en Estland hebben beiden 3 punten, maar Cyprus heeft een beter doelsaldo. Gibraltar is rode lantaarn met nul punten.

Programma

Estland was de laatste tegenstander van de Rode Duivels in 2016. De volgende WK-kwalificatiewedstrijd is op 25 maart 2017 thuis tegen Griekenland. Op 9 juni volgt de verplaatsing naar Estland, op 31 augustus komt Gibraltar naar Brussel. Daarna volgen nog verplaatsingen naar Griekenland (3/9) en Bosnië (7/10). Cyprus is op 10 oktober 2017 in Brussel de laatste tegenstander in groep H. (KVDA)

Terwijl de Rode Duivels de Esten van de mat veegden (8-1) in het Koning Boudewijnstadion, speelde Griekenland thuis 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina. Een eigen doelpunt van Karnezis (34.) leek de Bosniërs lang de zege te schenken, maar Giorgos Tzavellas (90.+6) scoorde in de allerlaatste seconde de gelijkmaker. In de vurige slotfase werden Bosniër Edin Dzeko (tweemaal geel) en Kyriakos Papadopoulos (rechtstreeks rood) uitgesloten. In de stand wordt België alleen eerste met twaalf punten op twaalf. Griekenland (10 punten) is tweede, voor Bosnië (7 punten). Cyprus, dat eerder op de dag met 3-1 van Gibraltar won, en Estland hebben beiden 3 punten, maar Cyprus heeft een beter doelsaldo. Gibraltar is rode lantaarn met nul punten.Estland was de laatste tegenstander van de Rode Duivels in 2016. De volgende WK-kwalificatiewedstrijd is op 25 maart 2017 thuis tegen Griekenland. Op 9 juni volgt de verplaatsing naar Estland, op 31 augustus komt Gibraltar naar Brussel. Daarna volgen nog verplaatsingen naar Griekenland (3/9) en Bosnië (7/10). Cyprus is op 10 oktober 2017 in Brussel de laatste tegenstander in groep H. (KVDA)