Duitsland (1347) doet haasje-over met Colombia (1323) en is nu derde, Brazilië stijgt dankzij twee zeges in de WK-voorronde (tegen Colombia en Ecuador) van plaats negen naar een met de Colombianen gedeelde vierde stek.

In vergelijking met het vorige klassement van 11 augustus vallen een pak wijzigingen te bespeuren, er zijn sindsdien immers 61 WK-kwalificatieduels gespeeld. De Rode Duivels verloren vriendschappelijk van Spanje (0-2) en wonnen in hun WK-voorronde makkelijk van Cyprus (0-3), hun volgende wedstrijden zijn de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober in het Koning Boudewijnstadion) en voetbaldwerg Gilbraltar (10 oktober in Faro).

Bosnië blijft de hoogst geplaatste tegenstander van België in de voorronde van het WK 2018, de eerstvolgende opponent van de Duivels boekt zes plaatsen winst en is nu 23e. Griekenland wordt 48e (+4), Cyprus is 87e (-1) en Estland 130e (-13). Het pas door de FIFA erkende Gibraltar heeft zijn eerste ranking beet en is 205e.

De volgende FIFA-ranking wordt op 20 oktober vrijgegeven. (Belga/KVDA)

Duitsland (1347) doet haasje-over met Colombia (1323) en is nu derde, Brazilië stijgt dankzij twee zeges in de WK-voorronde (tegen Colombia en Ecuador) van plaats negen naar een met de Colombianen gedeelde vierde stek.In vergelijking met het vorige klassement van 11 augustus vallen een pak wijzigingen te bespeuren, er zijn sindsdien immers 61 WK-kwalificatieduels gespeeld. De Rode Duivels verloren vriendschappelijk van Spanje (0-2) en wonnen in hun WK-voorronde makkelijk van Cyprus (0-3), hun volgende wedstrijden zijn de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober in het Koning Boudewijnstadion) en voetbaldwerg Gilbraltar (10 oktober in Faro). Bosnië blijft de hoogst geplaatste tegenstander van België in de voorronde van het WK 2018, de eerstvolgende opponent van de Duivels boekt zes plaatsen winst en is nu 23e. Griekenland wordt 48e (+4), Cyprus is 87e (-1) en Estland 130e (-13). Het pas door de FIFA erkende Gibraltar heeft zijn eerste ranking beet en is 205e. De volgende FIFA-ranking wordt op 20 oktober vrijgegeven. (Belga/KVDA)