Rode Duivels dagen supporters uit

© Belga

De Rode Duivels dagen de supporters uit met ‘De Duiveluitdagingen’: ‘Wij voetballen de ziel uit ons lijf en jullie steunen ons in goeie én slechte tijden’

De Rode Duivels hebben, met de kwalificatiecampagne voor het WK voetbal 2014 voor de deur, in een open brief een oproep gedaan naar de supporters. De spelers willen via het initiatief ‘De Duiveluitdagingen’ de fans massaal achter zich krijgen. Voor elke kwalificatiewedstrijd geven de Duivels aan de fans een uitdaging, en als de fans slagen in die uitdaging, dan doen de spelers een tegenprestatie.

“De afgelopen twee jaar is er tussen ons een band gegroeid”, luidt het onder andere in de brief. “Jullie verwachten veel van deze generatie Rode Duivels. En geloof ons: wij gaan die verantwoordelijkheid niét uit de weg. Wij willen de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. Punt. (…) Nog belangrijker is dat we samen de weg afleggen. Dat jullie integraal deel uitmaken van de nationale ploeg. Dat we een wederzijds engagement aangaan: wij voetballen de ziel uit ons lijf en jullie steunen ons in goeie én slechte tijden”.

Rode schapen

De fans zullen dus voor elke kwalificatiematch een uitdaging krijgen, en op 15 augustus, voor het oefenduel België-Nederland, wordt al een generale repetitie gehouden. De eerste uitdaging heet ‘De Rode Route’, en de bedoeling is dat de grensgemeenten, de route Nederland-Heizel en het stadion volledig rood gekleurd worden.

“Overal waar Oranje-supporters komen, moet het vuurrood zien. Met rode ballonnen, met rode vlaggen, desnoods met roodgeverfde schapen”, luidt het. De
tegenprestatie van de Duivels is dat drie spelers letterlijk rood zullen gekleurd worden.

De open brief en ‘De Duiveluitdagingen’ zijn te vinden op www.belgianreddevils.be. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content