Dankzij de klinkende 1-4 zege van zaterdag in Sint-Petersburg zijn de Duivels al zeker van de groepswinst en het reekshoofdstatuut eind deze maand bij de loting in Boekarest. Meer dan waarschijnlijk komen de Duivels dan in een groep met Rusland terecht.

Tegen Cyprus kunnen de Belgen bij winst wel nog voor een historische prestatie zorgen. Ze kunnen de kwalificatieperiode afsluiten met een dertig op dertig, hetgeen nooit eerder gebeurd is voor ons land.

Eerder slaagden er nog maar zeven landen in tijdens een EK- of WK-kwalificatiecampagne alle wedstrijden te winnen: Frankrijk (2x), Duitsland (2x), Spanje (2x), Tsjechië, Engeland, Nederland en Italië. De Squadra speelde het in deze kwalificatieperiode klaar en lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Maandagavond werd in Palermo nog de vloer aangeveegd met Armenië.

Een zege tegen Cyprus zou ook de tiende op rij zijn, een verbetering van een reeds lopend record. België zou zo in 2019 ongeslagen blijven, hetgeen ook twee jaar geleden onder Roberto Martinez lukte met zeven nederlagen en drie draws. Enkel tegen Griekenland, Rusland en Mexico zat er toen geen overwinning in.

Maar eerst moet er dus wel nog gewonnen worden van Cyprus. De bondscoach kondigde alvast enkele wissels aan: zo speelt Thomas Vermaelen sowieso niet, waardoor Jason Denayer veel kans heeft om naast Toby Alderweireld en Dedryck Boyata aan de aftrap te verschijnen. Een andere optie is de linksvoetige Elias Cobbaut te laten debuteren. Martinez wisselt niet met zijn doelmannen en dus komt Thibaut Courtois gewoon aan de aftrap.

Op het middenveld wordt het interessant om te kijken wie het centrale koppeltje vormt tegen de Cyprioten. Axel Witsel zou weleens Youri Tielemans naast zich kunnen krijgen, of misschien is het moment wel aangebroken om het voormalige Anderlecht-duo Leander Dendoncker-Tielemans daar te testen.

Op rechts is Timothy Castagne door de afwezigheden van Thomas Meunier en Nacer Chadli een certitude, op links gaat het tussen Thorgan Hazard en Yannick Carrasco. Kevin De Bruyne kan eventueel naast aanvoerder Eden Hazard een rijtje hoger terechtkomen, in steun van de diepe spits. Dat zal meer dan waarschijnlijk Romelu Lukaku zijn, al zal de aanvaller van Inter geen hele wedstrijd afwerken en dus mag Michy Batshuayi zich opmaken voor speelminuten.

Dankzij de klinkende 1-4 zege van zaterdag in Sint-Petersburg zijn de Duivels al zeker van de groepswinst en het reekshoofdstatuut eind deze maand bij de loting in Boekarest. Meer dan waarschijnlijk komen de Duivels dan in een groep met Rusland terecht. Tegen Cyprus kunnen de Belgen bij winst wel nog voor een historische prestatie zorgen. Ze kunnen de kwalificatieperiode afsluiten met een dertig op dertig, hetgeen nooit eerder gebeurd is voor ons land. Eerder slaagden er nog maar zeven landen in tijdens een EK- of WK-kwalificatiecampagne alle wedstrijden te winnen: Frankrijk (2x), Duitsland (2x), Spanje (2x), Tsjechië, Engeland, Nederland en Italië. De Squadra speelde het in deze kwalificatieperiode klaar en lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Maandagavond werd in Palermo nog de vloer aangeveegd met Armenië. Een zege tegen Cyprus zou ook de tiende op rij zijn, een verbetering van een reeds lopend record. België zou zo in 2019 ongeslagen blijven, hetgeen ook twee jaar geleden onder Roberto Martinez lukte met zeven nederlagen en drie draws. Enkel tegen Griekenland, Rusland en Mexico zat er toen geen overwinning in. Maar eerst moet er dus wel nog gewonnen worden van Cyprus. De bondscoach kondigde alvast enkele wissels aan: zo speelt Thomas Vermaelen sowieso niet, waardoor Jason Denayer veel kans heeft om naast Toby Alderweireld en Dedryck Boyata aan de aftrap te verschijnen. Een andere optie is de linksvoetige Elias Cobbaut te laten debuteren. Martinez wisselt niet met zijn doelmannen en dus komt Thibaut Courtois gewoon aan de aftrap. Op het middenveld wordt het interessant om te kijken wie het centrale koppeltje vormt tegen de Cyprioten. Axel Witsel zou weleens Youri Tielemans naast zich kunnen krijgen, of misschien is het moment wel aangebroken om het voormalige Anderlecht-duo Leander Dendoncker-Tielemans daar te testen. Op rechts is Timothy Castagne door de afwezigheden van Thomas Meunier en Nacer Chadli een certitude, op links gaat het tussen Thorgan Hazard en Yannick Carrasco. Kevin De Bruyne kan eventueel naast aanvoerder Eden Hazard een rijtje hoger terechtkomen, in steun van de diepe spits. Dat zal meer dan waarschijnlijk Romelu Lukaku zijn, al zal de aanvaller van Inter geen hele wedstrijd afwerken en dus mag Michy Batshuayi zich opmaken voor speelminuten.