De Rode Duivels komen voor het eerst samen sinds het teleurstellende EK, dat met een vroegtijdige uitschakeling in de kwartfinales tegen Italië begin juli met een sisser afliep. Donderdag maakte bondscoach Roberto Martinez een ruime selectie van 31 namen bekend, evenwel zonder nieuwe gezichten.

In vergelijking met de groep die deelnam aan het EK ontbreken zes spelers. Kevin De Bruyne, Jérémy Doku, Dries Mertens en Nacer Chadli zijn geblesseerd, Thomas Vermaelen raakt door de geldende coronamaatregelen niet weg uit Japan en Simon Mignolet werd rust gegund.

Martinez liet op zijn persconferentie verstaan dat geen enkele opgeroepen speler drie keer de 90 minuten zal volmaken. Youngsters Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers, Albert Sambi Lokonga, Dodi Lukebakio, Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren mogen zich dus aan speelgelegenheid verwachten. Die laatste twee zullen echter enkel in de match tegen Wit-Rusland kunnen aantreden. Het duo is immers ook opgeroepen voor de EK-kwalificatiematch van de beloften in Turkije, op 3 september. De geselecteerde Hannes Delcroix zou moeten afhaken voor het komende drieluik vanwege een knieblessure.

Met zeven op negen zijn de Belgen in het voorjaar degelijk gestart in de kwalificaties voor het WK van volgend jaar in Qatar, al bleef onze nationale trots vooral in Tsjechië (1-1) onder de verwachtingen en was er daar een klasseflits van Romelu Lukaku op het uur nodig om een punt uit de brand te slepen.

In eigen huis werd er vlot gewonnen van Wales (3-1) en Wit-Rusland (8-0). Voor het komende drieluik moet een negen op negen het uitgangspunt zijn en dan komt Tsjechië al op minstens zes punten te staan, met nog slechts twee duels in november (thuis tegen Estland en als afsluiter in Wales) in het verschiet. Wales volgt met een wedstrijd minder op vier punten van de Belgen en lijkt de belangrijkste uitdager in de strijd om groepswinst te worden.

In tegenstelling tot voor EURO 2020 is niet de top twee, maar enkel de groepswinnaar rechtstreeks geplaatst voor het WK. De nummers twee en nog wat landen uit de Nations League nemen volgend jaar deel aan play-offs, waar de laatste drie Europese tickets verdeeld worden.

De Rode Duivels komen voor het eerst samen sinds het teleurstellende EK, dat met een vroegtijdige uitschakeling in de kwartfinales tegen Italië begin juli met een sisser afliep. Donderdag maakte bondscoach Roberto Martinez een ruime selectie van 31 namen bekend, evenwel zonder nieuwe gezichten. In vergelijking met de groep die deelnam aan het EK ontbreken zes spelers. Kevin De Bruyne, Jérémy Doku, Dries Mertens en Nacer Chadli zijn geblesseerd, Thomas Vermaelen raakt door de geldende coronamaatregelen niet weg uit Japan en Simon Mignolet werd rust gegund. Martinez liet op zijn persconferentie verstaan dat geen enkele opgeroepen speler drie keer de 90 minuten zal volmaken. Youngsters Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers, Albert Sambi Lokonga, Dodi Lukebakio, Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren mogen zich dus aan speelgelegenheid verwachten. Die laatste twee zullen echter enkel in de match tegen Wit-Rusland kunnen aantreden. Het duo is immers ook opgeroepen voor de EK-kwalificatiematch van de beloften in Turkije, op 3 september. De geselecteerde Hannes Delcroix zou moeten afhaken voor het komende drieluik vanwege een knieblessure. Met zeven op negen zijn de Belgen in het voorjaar degelijk gestart in de kwalificaties voor het WK van volgend jaar in Qatar, al bleef onze nationale trots vooral in Tsjechië (1-1) onder de verwachtingen en was er daar een klasseflits van Romelu Lukaku op het uur nodig om een punt uit de brand te slepen. In eigen huis werd er vlot gewonnen van Wales (3-1) en Wit-Rusland (8-0). Voor het komende drieluik moet een negen op negen het uitgangspunt zijn en dan komt Tsjechië al op minstens zes punten te staan, met nog slechts twee duels in november (thuis tegen Estland en als afsluiter in Wales) in het verschiet. Wales volgt met een wedstrijd minder op vier punten van de Belgen en lijkt de belangrijkste uitdager in de strijd om groepswinst te worden. In tegenstelling tot voor EURO 2020 is niet de top twee, maar enkel de groepswinnaar rechtstreeks geplaatst voor het WK. De nummers twee en nog wat landen uit de Nations League nemen volgend jaar deel aan play-offs, waar de laatste drie Europese tickets verdeeld worden.