Aanvaller Michy Batshuayi wordt voor zijn sterke prestaties bij Olympique Marseille beloond met een eerste selectie voor de nationale ploeg.

'Batsman' wachtte na zijn transfer van Standard naar de Franse topclub geduldig op zijn kans en trof in de laatste vier competitiewedstrijden evenveel keer raak in de Ligue 1. In totaal scoorde hij dit seizoen voor l'OM al zeven keer. 'Hij heeft veel vooruitgang geboekt in de sterke Franse competitie,' verduidelijkt Wilmots zijn keuze. 'Ook qua mentaliteit zit het goed. Hij ging goed om met zijn bankzittersstatuut en heeft hard gewerkt om zijn kans te krijgen, ondanks de stevige concurrentie van Gignac. Michy is echt volwassen geworden. Bovendien heeft hij een uitstekende trap en scoort hij vaak. Het is dus het ideale moment om hem bij de nationale ploeg te halen. Nu ben ik benieuwd hoe hij zich in de groep zal integreren.'

Zijn aanvallers lijken overigens allemaal net op tijd de goede vorm te pakken hebben. 'Het deed me inderdaad deugd dat mijn spitsen vorig weekend allemaal zo vlot de weg naar de netten vonden. Ik beschik over drie à vier uitstekende aanvallers.'

In vergelijking met de interlands tegen Ijsland en Wales in november vallen Gouden Schoen Dennis Praet, Sebastien Pocognoli (die toen meteen wegviel met een blessure), Anthony Vanden Borre en Adnan Januzaj af. Vooral de afwezigheid van Januzaj is opvallend. 'Ik twijfel geen seconde aan zijn kwaliteiten, het enige probleem is dat hij te weinig speelt in Manchester. Ik heb veel keuzemogelijkheden en bijgevolg heb ik gekozen voor de spelers die wekelijks aan de bak komen bij hun clubs', besloot de bondscoach.

Aanvaller Michy Batshuayi wordt voor zijn sterke prestaties bij Olympique Marseille beloond met een eerste selectie voor de nationale ploeg.'Batsman' wachtte na zijn transfer van Standard naar de Franse topclub geduldig op zijn kans en trof in de laatste vier competitiewedstrijden evenveel keer raak in de Ligue 1. In totaal scoorde hij dit seizoen voor l'OM al zeven keer. 'Hij heeft veel vooruitgang geboekt in de sterke Franse competitie,' verduidelijkt Wilmots zijn keuze. 'Ook qua mentaliteit zit het goed. Hij ging goed om met zijn bankzittersstatuut en heeft hard gewerkt om zijn kans te krijgen, ondanks de stevige concurrentie van Gignac. Michy is echt volwassen geworden. Bovendien heeft hij een uitstekende trap en scoort hij vaak. Het is dus het ideale moment om hem bij de nationale ploeg te halen. Nu ben ik benieuwd hoe hij zich in de groep zal integreren.' Zijn aanvallers lijken overigens allemaal net op tijd de goede vorm te pakken hebben. 'Het deed me inderdaad deugd dat mijn spitsen vorig weekend allemaal zo vlot de weg naar de netten vonden. Ik beschik over drie à vier uitstekende aanvallers.'In vergelijking met de interlands tegen Ijsland en Wales in november vallen Gouden Schoen Dennis Praet, Sebastien Pocognoli (die toen meteen wegviel met een blessure), Anthony Vanden Borre en Adnan Januzaj af. Vooral de afwezigheid van Januzaj is opvallend. 'Ik twijfel geen seconde aan zijn kwaliteiten, het enige probleem is dat hij te weinig speelt in Manchester. Ik heb veel keuzemogelijkheden en bijgevolg heb ik gekozen voor de spelers die wekelijks aan de bak komen bij hun clubs', besloot de bondscoach.