De oefeninterland van de Rode Duivels van dinsdag in Leiria tegen Portugal wordt er ongetwijfeld één met een symbolisch randje. Voor aanvang van het duel, dat oorspronkelijk in Brussel gespeeld moest worden, zal er uitgebreid stilgestaan worden bij de aanslagen op Zaventem en in Brussel en de Duivels zelf spelen met een speciale boodschap op hun truitje. Dat verklaarde Marc Wilmots een dag voor de wedstrijd.

Veel meer wilde de bondscoach er niet over kwijt, maar normaal gezien is er voor aanvang van het duel ook een minuut stilte en dragen de Belgen een rouwband. "Tijdens de volksliederen zullen de spelers van beide ploegen ook door mekaar staan, als gevoel van eenheid", gaf de bondscoach wel nog mee.

Wilmots was gisteren/zondag samen met spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts al bloemen gaan neerleggen op Zaventem. "Dat was een bijzonder emotioneel moment", opperde de bondscoach. "We hebben met luchtvaartpersoneel gepraat en je kon de emotie in hun ogen lezen. Bij hen zit het heel diep, het is verschrikkelijk".

Niet alleen de Belgen, maar ook de Portugezen zullen dinsdag stilstaan bij de gebeurtenissen van dinsdag op Zaventem en in Brussel. Zo zou de Portugese Premier Marcelo Rebelo de Sousa normaal gezien aanwezig zijn en ook de stad Leiria heeft een hommage aangekondigd. Wat dat is, is nog niet bekend, voor het duel van vrijdag tussen Portugal en Bulgarije werd het kasteel in de buurt van het stadion nog in de zwart-geel-rode kleuren verlicht.

Voor de partij konden omwille van de beperkte voorbereidingstijd oorspronkelijk geen tickets aangekocht worden. Supporters die de oefenpot van Portugal in Leiria tegen Bulgarije bijwoonden, mogen ook dinsdag het stadion binnen en maandag nog probeerde de Portugese Voetbalbond 1.000 tickets aan de man te brengen. De Portugese politiediensten hebben alvast verscherpte veiligheidsmaatregelen aangekondigd.

Wilmots geeft basiself nog niet vrij, Guillaume Gillet rechtsback

Guillaume Gillet wordt de vervanger van de geblesseerde Toby Alderweireld zo verklaarde bondscoach Marc Wilmots. Meer informatie over zijn basiself wilde Wilmots niet kwijt.

Wilmots moet maar liefst acht spelers missen tegen de Portugezen (Kompany, De Bruyne, Hazard, Vertonghen, Origi, Benteke, Carrasco en Alderweireld). Op rechts opteert de bondscoach voor Nantes-middenvelder Gillet. "Guillaume heeft nooit ontgoocheld, was bij Anderlecht ook steeds goed op de rechtsachter en staat met veel vertrouwen te voetballen".

Ik wil discipline zien, een collectief blok en een goede pressing

Eerder had Wilmots al later optekenen dat hij Jason Denayer, Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen een plaats in de verdediging geeft. "Er is de laatste dagen zo veel gebeurd dat ik nu nog geen ploeg vrijgeef. Er kunnen nog altijd zieken of geblesseerden vallen. We bekijken dat morgen", klonk het bij Wilmots. "En ik wil ook de tegenstrever niet wijzer maken."

Thorgan Hazard, die de voorbije dagen met de kuit sukkelde, start sowieso niet. Ondanks de erg moeilijke voorbereiding verwacht Wilmots een stevige Belgische ploeg op het veld. "Het resultaat is niet het allerbelangrijkst morgen, wel de manier waarop. Ik wil discipline zien, een collectief blok en een goede pressing. De soliditeit van de ploeg interesseert me. We moeten niet wenen om de vele geblesseerden. Als er een probleem is, vinden we een oplossing. België wil niet verliezen, België wil winnen".

Veel meer wilde de bondscoach er niet over kwijt, maar normaal gezien is er voor aanvang van het duel ook een minuut stilte en dragen de Belgen een rouwband. "Tijdens de volksliederen zullen de spelers van beide ploegen ook door mekaar staan, als gevoel van eenheid", gaf de bondscoach wel nog mee. Wilmots was gisteren/zondag samen met spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts al bloemen gaan neerleggen op Zaventem. "Dat was een bijzonder emotioneel moment", opperde de bondscoach. "We hebben met luchtvaartpersoneel gepraat en je kon de emotie in hun ogen lezen. Bij hen zit het heel diep, het is verschrikkelijk". Niet alleen de Belgen, maar ook de Portugezen zullen dinsdag stilstaan bij de gebeurtenissen van dinsdag op Zaventem en in Brussel. Zo zou de Portugese Premier Marcelo Rebelo de Sousa normaal gezien aanwezig zijn en ook de stad Leiria heeft een hommage aangekondigd. Wat dat is, is nog niet bekend, voor het duel van vrijdag tussen Portugal en Bulgarije werd het kasteel in de buurt van het stadion nog in de zwart-geel-rode kleuren verlicht. Voor de partij konden omwille van de beperkte voorbereidingstijd oorspronkelijk geen tickets aangekocht worden. Supporters die de oefenpot van Portugal in Leiria tegen Bulgarije bijwoonden, mogen ook dinsdag het stadion binnen en maandag nog probeerde de Portugese Voetbalbond 1.000 tickets aan de man te brengen. De Portugese politiediensten hebben alvast verscherpte veiligheidsmaatregelen aangekondigd.Guillaume Gillet wordt de vervanger van de geblesseerde Toby Alderweireld zo verklaarde bondscoach Marc Wilmots. Meer informatie over zijn basiself wilde Wilmots niet kwijt. Wilmots moet maar liefst acht spelers missen tegen de Portugezen (Kompany, De Bruyne, Hazard, Vertonghen, Origi, Benteke, Carrasco en Alderweireld). Op rechts opteert de bondscoach voor Nantes-middenvelder Gillet. "Guillaume heeft nooit ontgoocheld, was bij Anderlecht ook steeds goed op de rechtsachter en staat met veel vertrouwen te voetballen". Eerder had Wilmots al later optekenen dat hij Jason Denayer, Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen een plaats in de verdediging geeft. "Er is de laatste dagen zo veel gebeurd dat ik nu nog geen ploeg vrijgeef. Er kunnen nog altijd zieken of geblesseerden vallen. We bekijken dat morgen", klonk het bij Wilmots. "En ik wil ook de tegenstrever niet wijzer maken." Thorgan Hazard, die de voorbije dagen met de kuit sukkelde, start sowieso niet. Ondanks de erg moeilijke voorbereiding verwacht Wilmots een stevige Belgische ploeg op het veld. "Het resultaat is niet het allerbelangrijkst morgen, wel de manier waarop. Ik wil discipline zien, een collectief blok en een goede pressing. De soliditeit van de ploeg interesseert me. We moeten niet wenen om de vele geblesseerden. Als er een probleem is, vinden we een oplossing. België wil niet verliezen, België wil winnen".