In vergelijking met de vorige ranglijst (van 4 februari) hebben de Rode Duivels twaalf punten meer. Ze voeren het klassement aan met 1506 punten. Dat zijn er 49 meer dan eerste achtervolger en vicewereldkampioen Argentinië (1457). Spanje behoudt zijn derde plaats (1374), wereldkampioen Duitsland (1355) en Chili (1307) vervolledigen de top vijf. Ook de rest van de top tien wijzigt niet.

Op 5 november 2015 bereikte België de nummer één voor het eerst sinds de invoering van het FIFA-klassement in december 1992. De Duivels speelden sindsdien slechts één interland, op 13 november versloegen Vincent Kompany en co in een vriendschappelijk duel in het Brusselse Koning Boudewijnstadion Italië met 3-1. Daarna zou ook nog tegen Spanje worden geoefend, maar die partij werd afgelast door de terreurdreiging.

Hun eerstvolgende oefeninterland spelen de Belgen op 29 maart thuis tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo (zevende op de ranking). Daarna wachten vriendschappelijke duels tegen Zwitserland (28 mei), Finland (1 juni) en Noorwegen (5 juni).

De drie tegenstanders van de Duivels in de groepsfase van het EK van komende zomer in Frankrijk - Italië, Ierland en Zweden - staat respectievelijk veertiende, 29e en 34e op de FIFA-ranking. Die drie landen winnen allemaal een plaats. De volgende ranglijst wordt op 7 april bekendgemaakt. (Belga)

In vergelijking met de vorige ranglijst (van 4 februari) hebben de Rode Duivels twaalf punten meer. Ze voeren het klassement aan met 1506 punten. Dat zijn er 49 meer dan eerste achtervolger en vicewereldkampioen Argentinië (1457). Spanje behoudt zijn derde plaats (1374), wereldkampioen Duitsland (1355) en Chili (1307) vervolledigen de top vijf. Ook de rest van de top tien wijzigt niet. Op 5 november 2015 bereikte België de nummer één voor het eerst sinds de invoering van het FIFA-klassement in december 1992. De Duivels speelden sindsdien slechts één interland, op 13 november versloegen Vincent Kompany en co in een vriendschappelijk duel in het Brusselse Koning Boudewijnstadion Italië met 3-1. Daarna zou ook nog tegen Spanje worden geoefend, maar die partij werd afgelast door de terreurdreiging. Hun eerstvolgende oefeninterland spelen de Belgen op 29 maart thuis tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo (zevende op de ranking). Daarna wachten vriendschappelijke duels tegen Zwitserland (28 mei), Finland (1 juni) en Noorwegen (5 juni). De drie tegenstanders van de Duivels in de groepsfase van het EK van komende zomer in Frankrijk - Italië, Ierland en Zweden - staat respectievelijk veertiende, 29e en 34e op de FIFA-ranking. Die drie landen winnen allemaal een plaats. De volgende ranglijst wordt op 7 april bekendgemaakt. (Belga)