De Rode Duivels zullen het zondagavond (21u) in hun oefeninterland in het Stade de France tegen Frankrijk zonder Kevin De Bruyne en Kevin Mirallas moeten doen. De smaakmaker van Wolfsburg blijft uit voorzorg aan de kant, heeft bondscoach Marc Wilmots zaterdag laten weten.

Kevin De Bruyne liep in de Duitse bekerfinale van vorige week een fikse wonde aan zijn rechterenkel op, die gehecht moest worden. Vrijdag nam 'Kev' op stage in Bordeaux een eerste keer deel aan de training van de Duivels, maar zondag spelen in Parijs zit er nog niet in. "Geen Kevin De Bruyne morgen tegen Les Bleus. Hij blijft uit voorzorg aan de kant", meldde Wilmots op Twitter.

De bondscoach wil met een van zijn sleutelspelers geen risico's nemen met het oog op de belangrijke EK-kwalificatie-interland van vrijdag (20u45) in Cardiff tegen Wales. Daar strijden Eden Hazard en co tegen de Welshmen om de leidersplaats in kwalificatiegroep B.

Ook Kevin Mirallas komt vanavond niet in actie tegen Frankrijk. De aanvaller van Everton is geveld door een griepaanval, zo laat Wilmots ook weten in een tweet.

Mirallas vervoegt op het lijstje met afwezigen Kevin De Bruyne, die uit voorzorg aan de kant blijft, en Thomas Meunier, die een scheur in de kniepees opliep.

De oefeninterland tussen de Rode Duivels en Frankrijk start om 21 uur in het Stade de France in Parijs. Volgende vrijdag staat het EK-kwalificatieduel in Cardiff tegen Wales op het programma.

Kevin De Bruyne liep in de Duitse bekerfinale van vorige week een fikse wonde aan zijn rechterenkel op, die gehecht moest worden. Vrijdag nam 'Kev' op stage in Bordeaux een eerste keer deel aan de training van de Duivels, maar zondag spelen in Parijs zit er nog niet in. "Geen Kevin De Bruyne morgen tegen Les Bleus. Hij blijft uit voorzorg aan de kant", meldde Wilmots op Twitter. De bondscoach wil met een van zijn sleutelspelers geen risico's nemen met het oog op de belangrijke EK-kwalificatie-interland van vrijdag (20u45) in Cardiff tegen Wales. Daar strijden Eden Hazard en co tegen de Welshmen om de leidersplaats in kwalificatiegroep B.Ook Kevin Mirallas komt vanavond niet in actie tegen Frankrijk. De aanvaller van Everton is geveld door een griepaanval, zo laat Wilmots ook weten in een tweet. Mirallas vervoegt op het lijstje met afwezigen Kevin De Bruyne, die uit voorzorg aan de kant blijft, en Thomas Meunier, die een scheur in de kniepees opliep. De oefeninterland tussen de Rode Duivels en Frankrijk start om 21 uur in het Stade de France in Parijs. Volgende vrijdag staat het EK-kwalificatieduel in Cardiff tegen Wales op het programma.