Sport/Voetbalmagazine zocht Roger Van Gool op. 35 jaar geleden kruisten hij en Christoph Daum elkaars pad op het oefencomplex van FC Köln. Bovendien speelde Van Gool een rol in de komst van de Duitse trainer naar Club Brugge.

Na het ontslag van Adrie Koster gaf Roger Van Gool een tip aan het bestuur van Club Brugge: Christoph Daum zou de geknipte trainer zijn om de ploeg defensieve discipline bij te brengen. "Christoph sleurt het imago van een defensieve trainer met zich mee", erkent Van Gool. "Ik heb indertijd wedstrijden van FC Köln gezien waarin die bewering wel klopte, ook al omdat hij over matige voetballers beschikte. Maar uiteindelijk is hij met een gewoon 'ploegske' een keer derde en twee keer vicekampioen geworden. Hij praat voortdurend in op zijn spelers. Niet opdat ze voor hem zouden voetballen, maar in de eerste plaats opdat ze voor elkaar door het vuur gaan. Hij wil spelers laten begrijpen dat ze elkaar nodig hebben."

"Een band smeden tussen spelers is zijn sterkte", gaat Van Gool verder in Sport/Voetbalmagazine. "Ook daarom geeft hij overal in Europa lezingen aan het kaderpersoneel van grote multinationals - onder andere Mercedes Benz en Siemens Nixdorf - over motivatietechnieken en leiding geven. Want uiteindelijk, al is het nu in het voetbal of in de bedrijfswereld, moet je met mensen kunnen omgaan. People management. Dat, gecombineerd met hard werken en tactische kennis, is zijn grootste kracht als trainer. Hij kan mensen heel goed en snel inschatten, een onmiskenbaar voordeel voor een trainer."

"Het klonk als een cliché toen hij op een van zijn persconferenties zei dat hij voor het allerhoogste ging, maar daarmee wilde hij alleen de lat zo hoog mogelijk leggen. Iets wat hij altijd en overal gedaan heeft. Moet je tegen de spelers zeggen dat je voor een plaats in de top drie gaat, terwijl je maar zeven punten minder hebt dan de leider in de competitie? En als je tevreden bent met een topdrieplaats, word je al zeker geen kampioen. Neen, hij heeft dit seizoen maar een doel: kampioen worden met Club Brugge. En vergeet niet: hij is een Duitser, hé. Een winnaar. Winnen zit er bij die gasten ingebakken." (CT)

Sport/Voetbalmagazine zocht Roger Van Gool op. 35 jaar geleden kruisten hij en Christoph Daum elkaars pad op het oefencomplex van FC Köln. Bovendien speelde Van Gool een rol in de komst van de Duitse trainer naar Club Brugge. Na het ontslag van Adrie Koster gaf Roger Van Gool een tip aan het bestuur van Club Brugge: Christoph Daum zou de geknipte trainer zijn om de ploeg defensieve discipline bij te brengen. "Christoph sleurt het imago van een defensieve trainer met zich mee", erkent Van Gool. "Ik heb indertijd wedstrijden van FC Köln gezien waarin die bewering wel klopte, ook al omdat hij over matige voetballers beschikte. Maar uiteindelijk is hij met een gewoon 'ploegske' een keer derde en twee keer vicekampioen geworden. Hij praat voortdurend in op zijn spelers. Niet opdat ze voor hem zouden voetballen, maar in de eerste plaats opdat ze voor elkaar door het vuur gaan. Hij wil spelers laten begrijpen dat ze elkaar nodig hebben." "Een band smeden tussen spelers is zijn sterkte", gaat Van Gool verder in Sport/Voetbalmagazine. "Ook daarom geeft hij overal in Europa lezingen aan het kaderpersoneel van grote multinationals - onder andere Mercedes Benz en Siemens Nixdorf - over motivatietechnieken en leiding geven. Want uiteindelijk, al is het nu in het voetbal of in de bedrijfswereld, moet je met mensen kunnen omgaan. People management. Dat, gecombineerd met hard werken en tactische kennis, is zijn grootste kracht als trainer. Hij kan mensen heel goed en snel inschatten, een onmiskenbaar voordeel voor een trainer." "Het klonk als een cliché toen hij op een van zijn persconferenties zei dat hij voor het allerhoogste ging, maar daarmee wilde hij alleen de lat zo hoog mogelijk leggen. Iets wat hij altijd en overal gedaan heeft. Moet je tegen de spelers zeggen dat je voor een plaats in de top drie gaat, terwijl je maar zeven punten minder hebt dan de leider in de competitie? En als je tevreden bent met een topdrieplaats, word je al zeker geen kampioen. Neen, hij heeft dit seizoen maar een doel: kampioen worden met Club Brugge. En vergeet niet: hij is een Duitser, hé. Een winnaar. Winnen zit er bij die gasten ingebakken." (CT)