Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over het ontslag van de Nederlandse coach John van den Brom. "Ik wou deze persconferentie absoluut vermijden. Dit is een droevige periode voor onze club. Het is spijtig dat het zover is moeten komen", vertelde de Anderlecht-preses.

"Na de wedstrijd tegen OHL was de druk van de media en de supporters echter te groot geworden. Daarom was het ontslag noodzakelijk. Ik wil John op de eerste plaats bedanken voor zijn prestaties. Hij bezorgde ons een titel, twee supercups en twee kwalificaties voor de Champions League in soms moeilijke omstandigheden. Ik wens hem als jonge trainer dan ook het allerbeste in het vervolg van zijn carrière", aldus Vanden Stock.

Vanden Stock: 'Besnik is capabel om de ploeg over te nemen'

Paars-wit stelde met Besnik Hasi als opvolger tot het einde van he seizoen een man van het huis aan. De Albanese Kosovaar speelde zes jaar voor Anderlecht en is er eveneens zes jaar als T2 aan de slag. "Besnik is capabel om de ploeg over te nemen, hij is juiste man op de juiste plaats. Hij kent het huis en ik hoop dat hij hier in alle sereniteit kan werken. Na de resterende elf wedstrijden kunnen we de toekomst bespreken. Ik verwacht ook een reactie van de spelers: zij zijn immers de grootste schuldigen, want ze hebben niet gedaan wat er van hen verwacht werd. Dat moet beter, want in het achterhoofd wil ik nog steeds voor de titel gaan." (Belga/INM)

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over het ontslag van de Nederlandse coach John van den Brom. "Ik wou deze persconferentie absoluut vermijden. Dit is een droevige periode voor onze club. Het is spijtig dat het zover is moeten komen", vertelde de Anderlecht-preses. "Na de wedstrijd tegen OHL was de druk van de media en de supporters echter te groot geworden. Daarom was het ontslag noodzakelijk. Ik wil John op de eerste plaats bedanken voor zijn prestaties. Hij bezorgde ons een titel, twee supercups en twee kwalificaties voor de Champions League in soms moeilijke omstandigheden. Ik wens hem als jonge trainer dan ook het allerbeste in het vervolg van zijn carrière", aldus Vanden Stock. Vanden Stock: 'Besnik is capabel om de ploeg over te nemen' Paars-wit stelde met Besnik Hasi als opvolger tot het einde van he seizoen een man van het huis aan. De Albanese Kosovaar speelde zes jaar voor Anderlecht en is er eveneens zes jaar als T2 aan de slag. "Besnik is capabel om de ploeg over te nemen, hij is juiste man op de juiste plaats. Hij kent het huis en ik hoop dat hij hier in alle sereniteit kan werken. Na de resterende elf wedstrijden kunnen we de toekomst bespreken. Ik verwacht ook een reactie van de spelers: zij zijn immers de grootste schuldigen, want ze hebben niet gedaan wat er van hen verwacht werd. Dat moet beter, want in het achterhoofd wil ik nog steeds voor de titel gaan." (Belga/INM)