Duchâtelet wil naar een BeNeLiga met twintig clubs, twaalf Nederlandse en acht Belgische eersteklassers. Hoever staat het daarmee?

"De BeNeLiga is zelfs geen discussie meer waard," zegt Duchâtelet in Knack. "Dat is zo triviaal. Het is het logische gevolg van de strijd die er al een tijd tussen de verschillende competities in Europa aan de gang is. Je hebt Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, laten we maar zeggen de grote vijf. Daarachter komen Rusland en Turkije. En dan valt de kloof met de rest."

"Door het succes van betaaltelevisie ondervinden onze competities heel duidelijk een concurrentie van de Bundesliga, de Premier League, enzovoort."

"We moeten met de Nederlanders ook zo'n topcompetitie opzetten of we zijn niet meer goed bezig. Wie dat niet ziet, is idioot."

'Europa League is niet aantrekkelijk' En ook Anderlecht gaat mee in die redenering? Duchâtelet: "De enige instantie die we nog moeten overtuigen, is de Europese voetbalbond UEFA. Die heeft als organisator van de Champions League en de Europa League nog tegenstrijdige belangen."

"Vooral de Europa League is niet aantrekkelijk. Vorig seizoen moesten wij naar Poltava. Wat is er leuk aan vliegen naar een verlaten stad in Oekraïne en hoe maak je supporters daarvoor warm? Wij hebben veel meer belang bij een lokale competitie met Nederland en België."

Hetzelfde geldt voor landen in Centraal-Europa of Scandinavië. Anders komt er nooit nog een Zweedse club in de Champions League. De Europa League is gewoon een slecht voetbalproduct. Het brengt je als deelnemende club financieel weinig op. En buiten ingewijden begrijpt niemand die competitie."

"Sepp Blatter en Michel Platini zijn oude mannen die hun verstand niet gebruiken. Over tien jaar zullen ze over ons zeggen: Die mensen in 2012 waren toch complete idioten. Ga er maar van uit dat we in 2014 in de BeNeliga spelen." (PC/KVDA)

Duchâtelet wil naar een BeNeLiga met twintig clubs, twaalf Nederlandse en acht Belgische eersteklassers. Hoever staat het daarmee? "De BeNeLiga is zelfs geen discussie meer waard," zegt Duchâtelet in Knack. "Dat is zo triviaal. Het is het logische gevolg van de strijd die er al een tijd tussen de verschillende competities in Europa aan de gang is. Je hebt Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, laten we maar zeggen de grote vijf. Daarachter komen Rusland en Turkije. En dan valt de kloof met de rest." "Door het succes van betaaltelevisie ondervinden onze competities heel duidelijk een concurrentie van de Bundesliga, de Premier League, enzovoort." "We moeten met de Nederlanders ook zo'n topcompetitie opzetten of we zijn niet meer goed bezig. Wie dat niet ziet, is idioot." 'Europa League is niet aantrekkelijk' En ook Anderlecht gaat mee in die redenering? Duchâtelet: "De enige instantie die we nog moeten overtuigen, is de Europese voetbalbond UEFA. Die heeft als organisator van de Champions League en de Europa League nog tegenstrijdige belangen." "Vooral de Europa League is niet aantrekkelijk. Vorig seizoen moesten wij naar Poltava. Wat is er leuk aan vliegen naar een verlaten stad in Oekraïne en hoe maak je supporters daarvoor warm? Wij hebben veel meer belang bij een lokale competitie met Nederland en België." Hetzelfde geldt voor landen in Centraal-Europa of Scandinavië. Anders komt er nooit nog een Zweedse club in de Champions League. De Europa League is gewoon een slecht voetbalproduct. Het brengt je als deelnemende club financieel weinig op. En buiten ingewijden begrijpt niemand die competitie." "Sepp Blatter en Michel Platini zijn oude mannen die hun verstand niet gebruiken. Over tien jaar zullen ze over ons zeggen: Die mensen in 2012 waren toch complete idioten. Ga er maar van uit dat we in 2014 in de BeNeliga spelen." (PC/KVDA)