Trond Sollied, vorige week onder druk gezet bij AA Gent, reageerde laconiek op de hetze rond zijn persoon: 'Als ze me willen ontslaan, vind ik wel een andere club.' Zit Jans nog net zo gerust bij Standard?

Ron Jans: "Ik heb Trond Sollied al een paar keer ontmoet. Het is een absolute kwaliteit van hem om gewoon alles van zich af te laten glijden. Dat is niet mijn specialiteit. Het verschil is zo klein. Hadden we die twee wedstrijden gewonnen, dan zaten jullie hier nu om een verhaal te maken over die mooie tweede plaats van Standard."

Verlies tegen Anderlecht zou wel eens het einde van zijn periode in Luik kunnen betekenen. Jans beseft dat: "Als de resultaten heel slecht zijn bij een topclub, kan ik als trainer in de problemen komen. Dat accepteer ik."

"Als ik de rekening maak en ik tot de vaststelling kom dat ik het probleem ben, dan moet ik dat onder ogen durven zien. Maar ik denk dat ik net de problemen de goeie kant op kan draaien. Ik denk niet dat ik hier een van de problemen ben. Ik zie hier absoluut mogelijkheden om naar iets toe te groeien. Wat er ook gebeurt, dit avontuur heeft mij al zo veel nieuwe ervaringen opgeleverd dat ik er absoluut nooit spijt van zal hebben."

Falend transferbeleid

Als één van de redenen voor de matige start van de Rouches wordt gewezen naar het falende transferbeleid. Jans beaamt noch ontkent: "In Nederland kende ik de spelers, hier kende ik behalve Astrit Ajdarevic geen van de nieuwkomers, maar ik ben tevreden met deze groep. Je moet als trainer nooit klagen over je spelers, je moet ze vertrouwen geven."

"Maar het is een feit dat tegen Gent Eiji Kawashima als enige nieuwkomer speelde. Dat betekent dat de nieuwelingen nog niet hebben gebracht wat ze kunnen."

"Het grootste probleem is dat ze tijd nodig hadden om fit te worden. Alle nieuwe spelers, op Kawashima na, waren fysiek niet in orde toen ze hier aankwamen. Dudu Biton had maanden niet gevoetbald, Marvin Ogunjimi had een jaar niet gespeeld. Dan heb je geen vier maar zeven weken voorbereiding nodig. Yohan Tavares moest eerst nog geopereerd worden en is pas nu inzetbaar. Ook Ajdarevic heeft tijd nodig."

"Ik wacht niet graag in de wachtkamer van een arts of voor het rood licht, maar met mensen heb ik veel geduld." (GF)

Het hele interview lees je vanaf woensdag in Sport/Voetbalmagazine

Trond Sollied, vorige week onder druk gezet bij AA Gent, reageerde laconiek op de hetze rond zijn persoon: 'Als ze me willen ontslaan, vind ik wel een andere club.' Zit Jans nog net zo gerust bij Standard? Ron Jans: "Ik heb Trond Sollied al een paar keer ontmoet. Het is een absolute kwaliteit van hem om gewoon alles van zich af te laten glijden. Dat is niet mijn specialiteit. Het verschil is zo klein. Hadden we die twee wedstrijden gewonnen, dan zaten jullie hier nu om een verhaal te maken over die mooie tweede plaats van Standard." Verlies tegen Anderlecht zou wel eens het einde van zijn periode in Luik kunnen betekenen. Jans beseft dat: "Als de resultaten heel slecht zijn bij een topclub, kan ik als trainer in de problemen komen. Dat accepteer ik." "Als ik de rekening maak en ik tot de vaststelling kom dat ik het probleem ben, dan moet ik dat onder ogen durven zien. Maar ik denk dat ik net de problemen de goeie kant op kan draaien. Ik denk niet dat ik hier een van de problemen ben. Ik zie hier absoluut mogelijkheden om naar iets toe te groeien. Wat er ook gebeurt, dit avontuur heeft mij al zo veel nieuwe ervaringen opgeleverd dat ik er absoluut nooit spijt van zal hebben." Falend transferbeleidAls één van de redenen voor de matige start van de Rouches wordt gewezen naar het falende transferbeleid. Jans beaamt noch ontkent: "In Nederland kende ik de spelers, hier kende ik behalve Astrit Ajdarevic geen van de nieuwkomers, maar ik ben tevreden met deze groep. Je moet als trainer nooit klagen over je spelers, je moet ze vertrouwen geven.""Maar het is een feit dat tegen Gent Eiji Kawashima als enige nieuwkomer speelde. Dat betekent dat de nieuwelingen nog niet hebben gebracht wat ze kunnen." "Het grootste probleem is dat ze tijd nodig hadden om fit te worden. Alle nieuwe spelers, op Kawashima na, waren fysiek niet in orde toen ze hier aankwamen. Dudu Biton had maanden niet gevoetbald, Marvin Ogunjimi had een jaar niet gespeeld. Dan heb je geen vier maar zeven weken voorbereiding nodig. Yohan Tavares moest eerst nog geopereerd worden en is pas nu inzetbaar. Ook Ajdarevic heeft tijd nodig." "Ik wacht niet graag in de wachtkamer van een arts of voor het rood licht, maar met mensen heb ik veel geduld." (GF) Het hele interview lees je vanaf woensdag in Sport/Voetbalmagazine