De uitschakeling van Portugal viel zwaar bij de superster van Juventus. Meteen na affluiten gooide hij zijn aanvoerdersband op de grond en bleef een tijdje op zijn hurken zitten, voor zich uit starend. Na de Europese titel in 2016 en de Nations Leaguezege in 2019, zag Ronaldo zichzelf al opnieuw de Coupe Henri Delaunay mee naar huis nemen. Dat ging dus even anders tegen de Belgen.

Maar Ronaldo was toch zo sportief om de Belgen op te zoeken en hen nog succes te wensen voor de rest van het toernooi. Eerst omarmde hij Thibaut Courtois en voor hem had de Portugees nog een boodschap. 'Jullie hadden geluk he? De balde wilde er niet in vandaag.' Ronaldo ging daarna ook praten met Lukaku en Kevin De Bruyne, grootheden onder elkaar.

De Portugese aanvaller bleef echter verveeld zitten met de situatie. Wanneer hij naar de kleedkamers stapt, gooit hij opnieuw zijn aanvoerdersband op de grond en schopt het nog een beetje verder. Iemand van de Portugese staf pikte de band nog op, maar daar moest Ronaldo niets van weten. Met een zwaaiende arm maakte hij duidelijk dat hij niet getroost wou worden.

Voor de aanvaller van Juventus was het ook niet meteen een jaar om over naar huis te schrijven. Met de Oude Dame werd hij pas vierde in de Serie A en kwam hij niet verder dan de 1/8ste finales in de Champions League. Enkel de Italiaanse beker werd gewonnen. Zelf was Ronaldo in vorm dit jaar met 29 doelpunten en de topschutterstitel in de Italiaanse eerste klasse. Met de uitschakeling tegen België krijgt zijn tegenvallende seizoen dus een bitter einde.

'Trots op ons parcours'

Maandag kwam Cristiano Ronaldo nog eens terug op de wedstrijd op zijn sociale media. 'We komen sterker terug', klinkt het.

'We kregen niet het resultaat dat we wilden en we verlieten het EK eerder dan we hoopten', schrijft de 36-jarige topaanvaller van Juventus. 'Maar we zijn trots op ons parcours, we hebben alles gegeven om onze Europese titel te verlengen en deze groep bewees dat het de Portugezen nog steeds veel vreugde kan schenken. Onze fans waren onvermoeibaar om het team van begin tot het einde te steunen. We liepen en vochten voor hen, om hun vertrouwen in ons waar te maken. Het was niet mogelijk te krijgen wat we allemaal wilden, maar toch onze oprechte en diepe dank.'

'Proficiat aan België en veel succes aan alle teams die nog in de competitie zitten. Wat ons betreft, we komen sterker terug', sluit Ronaldo hoopvol af.

De uitschakeling van Portugal viel zwaar bij de superster van Juventus. Meteen na affluiten gooide hij zijn aanvoerdersband op de grond en bleef een tijdje op zijn hurken zitten, voor zich uit starend. Na de Europese titel in 2016 en de Nations Leaguezege in 2019, zag Ronaldo zichzelf al opnieuw de Coupe Henri Delaunay mee naar huis nemen. Dat ging dus even anders tegen de Belgen.Maar Ronaldo was toch zo sportief om de Belgen op te zoeken en hen nog succes te wensen voor de rest van het toernooi. Eerst omarmde hij Thibaut Courtois en voor hem had de Portugees nog een boodschap. 'Jullie hadden geluk he? De balde wilde er niet in vandaag.' Ronaldo ging daarna ook praten met Lukaku en Kevin De Bruyne, grootheden onder elkaar.De Portugese aanvaller bleef echter verveeld zitten met de situatie. Wanneer hij naar de kleedkamers stapt, gooit hij opnieuw zijn aanvoerdersband op de grond en schopt het nog een beetje verder. Iemand van de Portugese staf pikte de band nog op, maar daar moest Ronaldo niets van weten. Met een zwaaiende arm maakte hij duidelijk dat hij niet getroost wou worden.Voor de aanvaller van Juventus was het ook niet meteen een jaar om over naar huis te schrijven. Met de Oude Dame werd hij pas vierde in de Serie A en kwam hij niet verder dan de 1/8ste finales in de Champions League. Enkel de Italiaanse beker werd gewonnen. Zelf was Ronaldo in vorm dit jaar met 29 doelpunten en de topschutterstitel in de Italiaanse eerste klasse. Met de uitschakeling tegen België krijgt zijn tegenvallende seizoen dus een bitter einde.Maandag kwam Cristiano Ronaldo nog eens terug op de wedstrijd op zijn sociale media. 'We komen sterker terug', klinkt het.'We kregen niet het resultaat dat we wilden en we verlieten het EK eerder dan we hoopten', schrijft de 36-jarige topaanvaller van Juventus. 'Maar we zijn trots op ons parcours, we hebben alles gegeven om onze Europese titel te verlengen en deze groep bewees dat het de Portugezen nog steeds veel vreugde kan schenken. Onze fans waren onvermoeibaar om het team van begin tot het einde te steunen. We liepen en vochten voor hen, om hun vertrouwen in ons waar te maken. Het was niet mogelijk te krijgen wat we allemaal wilden, maar toch onze oprechte en diepe dank.''Proficiat aan België en veel succes aan alle teams die nog in de competitie zitten. Wat ons betreft, we komen sterker terug', sluit Ronaldo hoopvol af.