Ronny Van Geneugden haalt Logan Bailly naar Oud-Heverlee Leuven

© Belga

Trainer en doelman kennen elkaar nog van bij RC Genk.

Een verrassende wending in de carrière van goalie Logan Bailly (26), die door Borussia Mönchengladbach voor een seizoen wordt afgestaan aan OHL. De voormalige international kwam sinds begin 2012 uit voor RC Genk, maar de Limburgers besloten de optie niet te lichten, aangezien er wordt gekozen voor Laszlo Köteles en Grzegorz Sandomierski. Het zag er dus even naar uit dat Bailly moest terugkeren naar de werkgever van aanvoerder Filip Daems.

Maar Ronny Van Geneugden zocht en vond met de Luikenaar nu dus een vervanger voor Thomas Kaminski, die naar Anderlecht vertrok als doublure voor Silvio Proto. De trainer is een oude bekende van Bailly, want de ex-middenvelder fungeerde tussen 2003 en februari 2008 als verantwoordelijke van de jeugdwerking bij RC Genk. Daar versierde Bailly op zijn twintigste al een basisplaats. Toen Van Geneugden hoofdtrainer werd in februari 2008 stond de negenvoudige international onder de lat, vooraleer hij in januari 2009 verkaste naar Duitsland.

“Na het vertrek van Kaminski besloten we om voor een kwaliteitsvolle Belgische keeper te gaan”, verklaart de coach . De eerlijkheid gebiedt mij om te stellen dat Logan aanvankelijk niet tot de kandidaten behoorde. We dachten immers dat de piste Bailly wat te hoog gegrepen zou zijn voor OHL. Toen ik twee weken geleden met Logan samenzat, klikte het weer meteen. Uiteraard ben ik wat blij met de komst van Logan. Hij zal de concurrentie aangaan met Yves Lenaerts. Ze zullen elkaar naar een hoger niveau stuwen. OHL en Logan zullen nu moeten bewijzen dat ze allebei de juiste keuze hebben gemaakt”, aldus Van Geneugden. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content