RSC Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar witwas en vervalsing van onder meer ex-manager Herman Van Holsbeeck en spelersmakelaar Christophe Henrotay. Beiden werden enkele weken geleden opgepakt, maar intussen alweer vrijgelaten onder voorwaarden. Op die manier wil de club zich juridisch wapenen tegen een mogelijke schadeclaim voor Van Holsbeeck, die verdacht wordt van witwaspraktijken en bendevorming bij transfers. Het gaat onder meer om de transfers van Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba naar het Engelse Newcastle United en Youri Tielemans naar AS Monaco.

Vermoed wordt dat Van Holsbeeck in het zwart, en zonder medeweten van RSC Anderlecht, een vergoeding zou hebben opgestreken voor die transfers in de vorm van retrocommissies van makelaar Christophe Henrotay. Bij zo een retrocommissie vloeit een deel van de premie voor de makelaar zonder medeweten van de betrokkenen terug naar de clubmanager die de makelaar aanstelde. Het wordt gezien als een bedanking. Als blijkt dat de club geld is ontnomen, wil Anderlecht dat ook recupereren. Om die schadeclaim te kunnen eisen, stellen ze zich nu dus burgerlijke partij in de strafdossiers van Operatie Propere Handen en Henrotay. De zaak-Henrotay zou wel losstaan van Propere Handen.

Lees ook:

Herman Van Holsbeeck vrij onder voorwaarden: wat weten we?

RSC Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar witwas en vervalsing van onder meer ex-manager Herman Van Holsbeeck en spelersmakelaar Christophe Henrotay. Beiden werden enkele weken geleden opgepakt, maar intussen alweer vrijgelaten onder voorwaarden. Op die manier wil de club zich juridisch wapenen tegen een mogelijke schadeclaim voor Van Holsbeeck, die verdacht wordt van witwaspraktijken en bendevorming bij transfers. Het gaat onder meer om de transfers van Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba naar het Engelse Newcastle United en Youri Tielemans naar AS Monaco. Vermoed wordt dat Van Holsbeeck in het zwart, en zonder medeweten van RSC Anderlecht, een vergoeding zou hebben opgestreken voor die transfers in de vorm van retrocommissies van makelaar Christophe Henrotay. Bij zo een retrocommissie vloeit een deel van de premie voor de makelaar zonder medeweten van de betrokkenen terug naar de clubmanager die de makelaar aanstelde. Het wordt gezien als een bedanking. Als blijkt dat de club geld is ontnomen, wil Anderlecht dat ook recupereren. Om die schadeclaim te kunnen eisen, stellen ze zich nu dus burgerlijke partij in de strafdossiers van Operatie Propere Handen en Henrotay. De zaak-Henrotay zou wel losstaan van Propere Handen. Lees ook:Herman Van Holsbeeck vrij onder voorwaarden: wat weten we?