Het is aannemelijk dat Luc Devroe, sportief manager bij KV Oostende, zijn baas volgt naar Brussel. Hij en niet Coucke bepaalde grotendeels het transferverkeer bij KV Oostende. Devroe liet met de transfers van Jordan Lukaku, Landry Dimata en Adam Marusic, spelers die voor een prikje werden gehaald en in een mum van tijd voor miljoenen euro's doorverkocht werden aan buitenlandse subtoppers, de kustboys voor het eerst proeven van het grote geld.

Met zijn netwerk, dat zich uitstrekt tot in Zuid-Amerika, moet Devroe in staat zijn om de winstmaximalisatie bij Anderlecht te verhogen. Op voorwaarde dat hij de scoutingcel weer aan de praat krijgt. Het is een publiek geheim dat de scouts op Anderlecht niet of nauwelijks durfden in te gaan tegen Van Holsbeeck en Mogi Bayat. In sommige gevallen werden rapporten opgesmukt uit schrik om een nieuwe Thomas Meunier te missen.

Met zijn netwerk, dat zich uitstrekt tot in Zuid-Amerika, moet Devroe in staat zijn om de winstmaximalisatie bij Anderlecht te verhogen.

De komst van Coucke (en dus misschien Devroe) zorgt ervoor dat enkele spelersmakelaars hun kans ruiken om zich bij Anderlecht weer belangrijker te maken. Zo was Jacques Lichtenstein lange tijd niet meer welkom op Neerpede omdat Mogi Bayat hem niet kan uitstaan en vice versa. Voor contractbesprekingen werd vaak zijn naaste medewerker Peter Verplancke gestuurd.

De weg is nu vrij voor een comeback van Lichtenstein. De opvolging ten huize Lichtenstein is trouwens verzekerd. Zoon Scott studeert momenteel aan de Maastricht University School of Business and Economics en van hem wordt gezegd dat hij binnen enkele jaren in de voetsporen zal treden van zijn vader.

Ook Patrick De Koster zal binnenkort opnieuw zaken kunnen doen met Anderlecht. Bij KV Oostende heeft hij momenteel William Dutoit, Zinho Gano, Hasan Özkan en Sebastien Siani zitten. De makelaar van Kevin De Bruyne heeft toegang tot de Engelse markt en werkt samen met een academie in Guinee.

Hoewel hij niet overal in de bovenste la ligt, geniet Didier Frenay het volste vertrouwen van Luc Devroe. Frenay stalde Joseph Akpala en Antonio Milic aan de kust en liet KV Oostende de jackpot winnen met de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg. Frenay is onder andere goed thuis in Brazilië, waar iemand ter plaatse voor hem de markt afschuimt.

De vierde man in het netwerk van Devroe en Oostende is Evert Maeschalck, makelaar van onder meer Davy Roef.

Lees de volledige reportage over de overname van Anderlecht in onze Plus-zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 3 januari.

Het is aannemelijk dat Luc Devroe, sportief manager bij KV Oostende, zijn baas volgt naar Brussel. Hij en niet Coucke bepaalde grotendeels het transferverkeer bij KV Oostende. Devroe liet met de transfers van Jordan Lukaku, Landry Dimata en Adam Marusic, spelers die voor een prikje werden gehaald en in een mum van tijd voor miljoenen euro's doorverkocht werden aan buitenlandse subtoppers, de kustboys voor het eerst proeven van het grote geld. Met zijn netwerk, dat zich uitstrekt tot in Zuid-Amerika, moet Devroe in staat zijn om de winstmaximalisatie bij Anderlecht te verhogen. Op voorwaarde dat hij de scoutingcel weer aan de praat krijgt. Het is een publiek geheim dat de scouts op Anderlecht niet of nauwelijks durfden in te gaan tegen Van Holsbeeck en Mogi Bayat. In sommige gevallen werden rapporten opgesmukt uit schrik om een nieuwe Thomas Meunier te missen.De komst van Coucke (en dus misschien Devroe) zorgt ervoor dat enkele spelersmakelaars hun kans ruiken om zich bij Anderlecht weer belangrijker te maken. Zo was Jacques Lichtenstein lange tijd niet meer welkom op Neerpede omdat Mogi Bayat hem niet kan uitstaan en vice versa. Voor contractbesprekingen werd vaak zijn naaste medewerker Peter Verplancke gestuurd. De weg is nu vrij voor een comeback van Lichtenstein. De opvolging ten huize Lichtenstein is trouwens verzekerd. Zoon Scott studeert momenteel aan de Maastricht University School of Business and Economics en van hem wordt gezegd dat hij binnen enkele jaren in de voetsporen zal treden van zijn vader.Ook Patrick De Koster zal binnenkort opnieuw zaken kunnen doen met Anderlecht. Bij KV Oostende heeft hij momenteel William Dutoit, Zinho Gano, Hasan Özkan en Sebastien Siani zitten. De makelaar van Kevin De Bruyne heeft toegang tot de Engelse markt en werkt samen met een academie in Guinee. Hoewel hij niet overal in de bovenste la ligt, geniet Didier Frenay het volste vertrouwen van Luc Devroe. Frenay stalde Joseph Akpala en Antonio Milic aan de kust en liet KV Oostende de jackpot winnen met de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg. Frenay is onder andere goed thuis in Brazilië, waar iemand ter plaatse voor hem de markt afschuimt.De vierde man in het netwerk van Devroe en Oostende is Evert Maeschalck, makelaar van onder meer Davy Roef. Lees de volledige reportage over de overname van Anderlecht in onze Plus-zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 3 januari.