Rubén (32) zoekt bij Anderlecht de speelminuten die Deportivo hem niet gunde

© rcdeportivo.es
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Een opmerkelijke spelersruil tussen RSC Anderlecht en het Spaanse Deportivo La Coruña: doelman Rubén Martinez komt naar Brussel, Davy Roef maakt de omgekeerde beweging. Rubén was bij Deportivo pas derde keuze, maar komt niet naar Anderlecht om op de bank te zitten.

Nadat Davy Roef na enkele tegenvallende prestaties als eerste doelman van Anderlecht opzij werd geschoven voor Frank Boeckx, was Paars-wit naar verluidt op zoek naar een bijkomende, ervaren keeper met niet al te veel ambitie. Met Mile Svilar (17) staat in de coulissen immers een toptalent te wachten op zijn kans.

Anderlecht meent die doelman nu gevonden te hebben in de 32-jarige Spanjaard Rubén Iván Martánez Andrade – kortweg Rubén.

Een naam die bij de meeste voetbalsupporters tot enkele dagen geleden in de verste verte geen belletje deed rinkelen. Rubén speelde het voorbije decennium dan ook vooral bij degradatieclubs – al genoot hij zijn opleiding bij FC Barcelona en kwam hij in het seizoen 2004-2005 twee keer in actie voor de Catalanaanse topclub. Van 2008 tot aan zijn transfer naar Deportivo La Coruña vorige zomer verdedigde hij de kleuren van onder andere Malaga, Rayo Vallecano, Almeria en Levante.

Derde keuze

Bij Deportivo wilde hij weg omdat hij te weinig aan de bak kwam, hij was er pas derde keuze voor de plaats onder de lat. Sinds de tiende speeldag is de Poolse international Przemyslam Tyton titularis in La Liga. Daarvoor was de Argentijn Germán Lux eerste keeper, hij is nu tweede in de hiërarchie.

Rubén kwam alleen in actie in de Copa del Rey, maar kreeg in de competitie geen speelminuten. Die zoekt hij bij Anderlecht wel. Rubén komt volgens de Spaanse pers niet naar Brussel om op de bank te zitten.

Deportivo verhuurt Rubén tot 30 juni aan Anderlecht. Lux is immers einde contract na dit seizoen en Rubén heeft hij de Galiciërs nog een contract tot 2018.

Uitdaging

Het lijkt er dus op dat Roef van tweede keuze bij Anderlecht naar derde keuze bij een staartploeg in Spanje gaat – Deportivo is pas zestiende in La Liga.

‘Ik veronderstel dat ik niet meteen zal spelen, maar het is aan mij om het die andere keepers moeilijk te maken’, citeren de kranten van het Mediahuis hem. ‘Ik ben klaar voor de uitdaging’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content