"Ik zoek op waar goeie spelers zitten", zegt Mladen Rudonja (42), de voormalige Sloveense international en spits die van 1998 tot 2000 voor Sint-Truiden voetbalde (74 wedstrijden, 21 goals).

In eigen land werd Rudonja 'Turbo Rudy' genoemd. Hij speelde 65 keer voor de nationale ploeg, en nam deel aan Euro 2000 en het WK 2002. "Ik ben gestopt met voetballen in 2009. Tegenwoordig ben ik scout voor de Engelse tweedeklasser Sheffield Wednesday, waarvan de voorzitter Milan Mandaric is."

Van 2000 tot 2002 voetbalde Rudonja voor Sheffield, de eerste club van de Amerikaanse miljardair die ooit in beeld was als kandidaat-eigenaar van Standard, en die met Steve Jobs samenwerkte in Silicon Valley. Bij Sheffield was Robert Prosinecki een van zijn ploegmaats.

"Ik reis als scout heel Europa door. Dat neemt al mijn tijd in beslag. Ik volg bijvoorbeeld de Belgische eerste klasse en kom regelmatig naar jullie land. Onlangs was ik op Lokeren. Net zoals alle scouts ben ik onder de indruk van de vele Belgische talenten. De Rode Duivels zijn een van de sterkste teams ter wereld."

"Ik zoek op waar goeie spelers zitten", zegt Mladen Rudonja (42), de voormalige Sloveense international en spits die van 1998 tot 2000 voor Sint-Truiden voetbalde (74 wedstrijden, 21 goals). In eigen land werd Rudonja 'Turbo Rudy' genoemd. Hij speelde 65 keer voor de nationale ploeg, en nam deel aan Euro 2000 en het WK 2002. "Ik ben gestopt met voetballen in 2009. Tegenwoordig ben ik scout voor de Engelse tweedeklasser Sheffield Wednesday, waarvan de voorzitter Milan Mandaric is." Van 2000 tot 2002 voetbalde Rudonja voor Sheffield, de eerste club van de Amerikaanse miljardair die ooit in beeld was als kandidaat-eigenaar van Standard, en die met Steve Jobs samenwerkte in Silicon Valley. Bij Sheffield was Robert Prosinecki een van zijn ploegmaats."Ik reis als scout heel Europa door. Dat neemt al mijn tijd in beslag. Ik volg bijvoorbeeld de Belgische eerste klasse en kom regelmatig naar jullie land. Onlangs was ik op Lokeren. Net zoals alle scouts ben ik onder de indruk van de vele Belgische talenten. De Rode Duivels zijn een van de sterkste teams ter wereld."