De 29-jarige middenvelder van competitieleider Club Brugge was als gedoodverfd topfavoriet naar Brussel afgezakt en haalde het in de verkiezing van voormalig Anderlecht-aanvoerder Youri Tielemans en Leander Dendoncker, de huidige kapitein bij paars-wit. Vormer is zo de derde Nederlander op de erelijst, na Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976). Hij is ook de vijftiende buitenlander die het gouden kleinood in ontvangst mocht nemen.

'Bij mijn transfer van Club Brugge naar Feyenoord had ik nooit gedacht dat ik in België ooit de Gouden Schoen zou winnen', bekende de 29-jarige Nederlandse middenvelder.

Janice Cayman volgt dan weer Tessa Wullaert op als winnares van de Gouden Schoen voor vrouwen.

Beste Belg in het buitenland is Eden Hazard. De 27-jarige Hazard haalde het in de verkiezing met 326 punten nipt van Kevin De Bruyne (315), die de vorige twee edities telkens won. Napoli-vedette Dries Mertens strandde met 270 punten op de derde plaats, de weelde is groot momenteel bij de Rode Duivels. Hazard pakte vorig seizoen met Chelsea de landstitel. Voor Hazard is het de eerste trofee in België, in Engeland werd hij eerder al verkozen tot Speler van het Jaar.

Het doelpunt van Antwerp-winger Ivo Rodrigues in de wedstrijd op bezoek bij KV Oostende is verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

Het doelpunt haalde het van treffers van Yuya Kubo en Ruud Vormer. Vorig jaar scoorde toenmalig Genkenaar Wilfred Ndidi het mooiste doelpunt van het jaar.

De 27-jarige Gent-doelman Lovre Kalinic is verkozen tot Doelman van het Jaar.

Henry Onyekuru is dan weer verkozen tot Belofte van het Jaar.

De twintigjarige winger, die door Everton tot het einde van het seizoen uitgeleend wordt aan landskampioen RSC Anderlecht, haalde het in de verkiezing met 219 punten van Hassane Bandé (162) en Landry Dimata (128). Onyekuru was zelf niet aanwezig op het gala, de prijs werd dan ook in ontvangst genomen door zijn ploegmaat Leander Dendoncker.

De 29-jarige middenvelder van competitieleider Club Brugge was als gedoodverfd topfavoriet naar Brussel afgezakt en haalde het in de verkiezing van voormalig Anderlecht-aanvoerder Youri Tielemans en Leander Dendoncker, de huidige kapitein bij paars-wit. Vormer is zo de derde Nederlander op de erelijst, na Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976). Hij is ook de vijftiende buitenlander die het gouden kleinood in ontvangst mocht nemen. 'Bij mijn transfer van Club Brugge naar Feyenoord had ik nooit gedacht dat ik in België ooit de Gouden Schoen zou winnen', bekende de 29-jarige Nederlandse middenvelder.Janice Cayman volgt dan weer Tessa Wullaert op als winnares van de Gouden Schoen voor vrouwen.Beste Belg in het buitenland is Eden Hazard. De 27-jarige Hazard haalde het in de verkiezing met 326 punten nipt van Kevin De Bruyne (315), die de vorige twee edities telkens won. Napoli-vedette Dries Mertens strandde met 270 punten op de derde plaats, de weelde is groot momenteel bij de Rode Duivels. Hazard pakte vorig seizoen met Chelsea de landstitel. Voor Hazard is het de eerste trofee in België, in Engeland werd hij eerder al verkozen tot Speler van het Jaar. Het doelpunt van Antwerp-winger Ivo Rodrigues in de wedstrijd op bezoek bij KV Oostende is verkozen tot Doelpunt van het Jaar.Het doelpunt haalde het van treffers van Yuya Kubo en Ruud Vormer. Vorig jaar scoorde toenmalig Genkenaar Wilfred Ndidi het mooiste doelpunt van het jaar. De 27-jarige Gent-doelman Lovre Kalinic is verkozen tot Doelman van het Jaar.Henry Onyekuru is dan weer verkozen tot Belofte van het Jaar.De twintigjarige winger, die door Everton tot het einde van het seizoen uitgeleend wordt aan landskampioen RSC Anderlecht, haalde het in de verkiezing met 219 punten van Hassane Bandé (162) en Landry Dimata (128). Onyekuru was zelf niet aanwezig op het gala, de prijs werd dan ook in ontvangst genomen door zijn ploegmaat Leander Dendoncker.