Met 21 doelpunten is Oud-Heverlee Leuven na tien speeldagen verrassend de meest scorende ploeg na leider Club Brugge. En dat terwijl zijn aanvalsleider van vorig seizoen nog steeds revalideert. Bjorn Ruytinx scheurde eind juni de kruisband van zijn rechterknie. Zijn revalidatie is halfweg nu. In januari hoopt hij bij de groep aan te sluiten tijdens de winterstage.

Ruytinx nuanceert de Leuvense productie. "Negen van die goals vielen in onze laatste twee wedstrijden tegen een rechtstreekse concurrent. Dat vertekent het beeld misschien een beetje. Tegen de topploegen vond ik ons heel goed spelen, maar tegen Waasland-Beveren, Lierse en nu ook Charleroi was het toch minder."

Volgens Ruytinx beschikt OHL over een iets completere aanval dan vorig seizoen. "Ibou is een meer dan degelijke vervanger van Remacle. Hij heeft een fantastische actie, loopt altijd heel slim en maakt zelfs betere keuzes dan Jordan. Die was ondanks zijn vele assists vaak toch iets persoonlijker, terwijl Ibou heel sterk is in de combinatie."

"Chuka heeft dan weer wat moeten zoeken. Hij vervult nu meer mijn taak van hangende, werkende spits. Daardoor komt hij niet zo fris voor doel. En Pouga heeft de taak van Chuka overgenomen. Heel nuttig als aanspeelpunt en sterk met de rug naar het doel. Alles samen hebben we meer kwaliteit in iedere linie."

"Maar het grootste verschil is dat we nu beseffen dat we in eerste klasse thuishoren en niet te bescheiden moeten zijn. Vorig seizoen geloofden we niet altijd in onszelf." (JH)

Met 21 doelpunten is Oud-Heverlee Leuven na tien speeldagen verrassend de meest scorende ploeg na leider Club Brugge. En dat terwijl zijn aanvalsleider van vorig seizoen nog steeds revalideert. Bjorn Ruytinx scheurde eind juni de kruisband van zijn rechterknie. Zijn revalidatie is halfweg nu. In januari hoopt hij bij de groep aan te sluiten tijdens de winterstage. Ruytinx nuanceert de Leuvense productie. "Negen van die goals vielen in onze laatste twee wedstrijden tegen een rechtstreekse concurrent. Dat vertekent het beeld misschien een beetje. Tegen de topploegen vond ik ons heel goed spelen, maar tegen Waasland-Beveren, Lierse en nu ook Charleroi was het toch minder."Volgens Ruytinx beschikt OHL over een iets completere aanval dan vorig seizoen. "Ibou is een meer dan degelijke vervanger van Remacle. Hij heeft een fantastische actie, loopt altijd heel slim en maakt zelfs betere keuzes dan Jordan. Die was ondanks zijn vele assists vaak toch iets persoonlijker, terwijl Ibou heel sterk is in de combinatie.""Chuka heeft dan weer wat moeten zoeken. Hij vervult nu meer mijn taak van hangende, werkende spits. Daardoor komt hij niet zo fris voor doel. En Pouga heeft de taak van Chuka overgenomen. Heel nuttig als aanspeelpunt en sterk met de rug naar het doel. Alles samen hebben we meer kwaliteit in iedere linie." "Maar het grootste verschil is dat we nu beseffen dat we in eerste klasse thuishoren en niet te bescheiden moeten zijn. Vorig seizoen geloofden we niet altijd in onszelf." (JH)