Anderhalf jaar nadat een ernstige blessure hem lange tijd aan de kant hield, is de huidige topschutter van onze competitie zichtbaar vastbesloten om op onze velden zijn stempel te drukken. "Het doel is dat mijn tegenstanders die stier op mijn rug blijven zien. Dat zou betekenen dat ik altijd een stap voor ben", vertelt Idriss Saadi in Sport/Voetbalmagazine.

Hij zit na tien speeldagen aan acht goals, geen slecht debuut. Saadi: "Sinds ik de stier op mijn rug heb, zitten ze me trouwens in de kleedkamer wat op stang te jagen, maar ik laat me niet te veel meeslepen. Was het niet dat Hervé Kage dit shirt al had gedragen eerder dit seizoen, dan had ik zelfs niet geweten dat het bestond. Het zou heel mooi op mijn cv staan mocht ik nog altijd topscorer zijn aan het einde van het seizoen, maar op dit ogenblik dient het tot niets, tenzij om mijn ego te strelen. Je hoeft maar naar Edinson Cavani te kijken bij PSG. Hij ligt onder vuur, dan scoort hij vier keer tegen Caen, om opnieuw kritiek te krijgen omdat hij een kans gemist heeft. Het leven van een spits is nu eenmaal zo, het is een ondankbare positie."

Saint-Etienne, Reims, Ajaccio, Clermont, Cardiff en Kortrijk. Saadi is nog maar 24, maar vertoefde al op veel plaatsen. Het is zowat het uitgangspunt van het imperium van Vincent Tan, die eigenaar is van Kortrijk. Als Cardiff City hem wil terughalen aan het einde van het seizoen, zal hij daarbij niet te veel inspraak krijgen. Saadi: 'Ik vergeet nooit iets en dus ook niet wat er vorig jaar in Cardiff is gebeurd. Zodra ik aan de kant stond, bestond ik niet meer in de ogen van de club. Logischerwijs, gezien het weinige respect dat ik daar kreeg, wilde ik deze zomer terug naar Frankrijk, maar zij wilden me binnen de club houden. Ik had geen 36.000 keuzes vanaf het moment dat het vaststond dat ik niet in de Bosnische competitie zou uitkomen, en Kortrijk had al contact met me opgenomen voordat ik bij Cardiff tekende vorig jaar. Destijds had Cardiff het laatste woord gekregen als leidende club in het project van Vincent Tan en ik was de eerste om dat toe te juichen omdat ik al van kleins af droomde van Engeland."

"Op een jaar tijd is er veel veranderd en in Kortrijk herleef ik. Misschien had ik vijf jaar geleden nog getwijfeld met Sarajevo, maar als buitenstaander kan ik verzekeren dat het Belgische voetbal een heel andere reputatie dan vroeger heeft in Europa. Ik denk niet dat er, op dit moment, betere uitstalramen in Europa zijn dan de Belgische competitie."

(Martin Grimberghs)

Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 19 oktober.

Anderhalf jaar nadat een ernstige blessure hem lange tijd aan de kant hield, is de huidige topschutter van onze competitie zichtbaar vastbesloten om op onze velden zijn stempel te drukken. "Het doel is dat mijn tegenstanders die stier op mijn rug blijven zien. Dat zou betekenen dat ik altijd een stap voor ben", vertelt Idriss Saadi in Sport/Voetbalmagazine.Hij zit na tien speeldagen aan acht goals, geen slecht debuut. Saadi: "Sinds ik de stier op mijn rug heb, zitten ze me trouwens in de kleedkamer wat op stang te jagen, maar ik laat me niet te veel meeslepen. Was het niet dat Hervé Kage dit shirt al had gedragen eerder dit seizoen, dan had ik zelfs niet geweten dat het bestond. Het zou heel mooi op mijn cv staan mocht ik nog altijd topscorer zijn aan het einde van het seizoen, maar op dit ogenblik dient het tot niets, tenzij om mijn ego te strelen. Je hoeft maar naar Edinson Cavani te kijken bij PSG. Hij ligt onder vuur, dan scoort hij vier keer tegen Caen, om opnieuw kritiek te krijgen omdat hij een kans gemist heeft. Het leven van een spits is nu eenmaal zo, het is een ondankbare positie."Saint-Etienne, Reims, Ajaccio, Clermont, Cardiff en Kortrijk. Saadi is nog maar 24, maar vertoefde al op veel plaatsen. Het is zowat het uitgangspunt van het imperium van Vincent Tan, die eigenaar is van Kortrijk. Als Cardiff City hem wil terughalen aan het einde van het seizoen, zal hij daarbij niet te veel inspraak krijgen. Saadi: 'Ik vergeet nooit iets en dus ook niet wat er vorig jaar in Cardiff is gebeurd. Zodra ik aan de kant stond, bestond ik niet meer in de ogen van de club. Logischerwijs, gezien het weinige respect dat ik daar kreeg, wilde ik deze zomer terug naar Frankrijk, maar zij wilden me binnen de club houden. Ik had geen 36.000 keuzes vanaf het moment dat het vaststond dat ik niet in de Bosnische competitie zou uitkomen, en Kortrijk had al contact met me opgenomen voordat ik bij Cardiff tekende vorig jaar. Destijds had Cardiff het laatste woord gekregen als leidende club in het project van Vincent Tan en ik was de eerste om dat toe te juichen omdat ik al van kleins af droomde van Engeland.""Op een jaar tijd is er veel veranderd en in Kortrijk herleef ik. Misschien had ik vijf jaar geleden nog getwijfeld met Sarajevo, maar als buitenstaander kan ik verzekeren dat het Belgische voetbal een heel andere reputatie dan vroeger heeft in Europa. Ik denk niet dat er, op dit moment, betere uitstalramen in Europa zijn dan de Belgische competitie."(Martin Grimberghs)Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 19 oktober.