De Rode Duivels blazen maandag verzamelen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de voorbereiding op het laatste drieluik van het jaar. Woensdag wordt er een oefeninterland gespeeld tegen Zwitserland, nadien volgen de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (zondag 15 november) en Denemarken (woensdag 18 november). Vanwege de coronacrisis en de avondklok in Brussel wordt er voor die interlands uitgeweken naar Leuven. België heeft in de Nations League zijn lot in eigen handen. De Rode Duivels voeren de stand in groep A aan met 9 op 12, voor Denemarken en Engeland (allebei 7 punten). IJsland, dat nog in Denemarken en Engeland aantreedt, is puntenloos.

Trossard ontbrak vrijdagavond in de competitiematch van zijn team Brighton & Hove Albion tegen Burnley (0-0). Hij sukkelt met een probleem aan de adductoren, een blessure die hij vorige week op training opliep. Alexis Saelemaekers startte zondag nog in de basis bij AC Milan, dat een 2-2 draw afleverde tegen Hellas Verona. Na rust werd onze landgenoot vervangen door Ante Rebic. Van Crombrugge stond zondagavond nog de hele wedstrijd tussen de palen bij RSC Anderlecht, dat in het slot nog een 1-1 gelijkspel moest toestaan in Gent. Om hem te vervangen werd net als in de vorige interlandperiode Thomas Kaminski opgeroepen. De 28-jarige doelman haalde eerder al de selectie van de nationale ploeg in 2013 en 2014, maar heeft nog geen cap achter zijn naam. Afgelopen zomer ruilde hij AA Gent voor de Engelse tweedeklasser Blackburn.

In vergelijking met de groep die vorige maand 3 op 6 pakte uit de verplaatsingen naar Engeland (2-1) en IJsland (1-2), recupereert Martinez Thorgan Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen en Dries Mertens. Thomas Vermaelen is eveneens van de partij, nadat hij de vorige twee interlandperiodes miste wegens reisrestricties, opgelegd door de Japanse overheid.

Yannick Carrasco ontbreekt vanwege een dijblessure. De met een hamstringblessure sukkelende Timothy Castagne is er evenmin bij. Zinho Vanheusden is out met een zware knieblessure. Divock Origi en Adnan Januzaj werden dan weer gepasseerd. Eden Hazard is er wegens een coronabesmetting niet bij.

Daarnaast is het nog afwachten of Romelu Lukaku, twijfelachtig met een blessure aan de adductoren, kan aantreden in de komende interlands. Maandag zal de medische staf in Tubeke uitmaken of de spits fit genoeg is om te spelen.

De Rode Duivels blazen maandag verzamelen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de voorbereiding op het laatste drieluik van het jaar. Woensdag wordt er een oefeninterland gespeeld tegen Zwitserland, nadien volgen de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (zondag 15 november) en Denemarken (woensdag 18 november). Vanwege de coronacrisis en de avondklok in Brussel wordt er voor die interlands uitgeweken naar Leuven. België heeft in de Nations League zijn lot in eigen handen. De Rode Duivels voeren de stand in groep A aan met 9 op 12, voor Denemarken en Engeland (allebei 7 punten). IJsland, dat nog in Denemarken en Engeland aantreedt, is puntenloos. Trossard ontbrak vrijdagavond in de competitiematch van zijn team Brighton & Hove Albion tegen Burnley (0-0). Hij sukkelt met een probleem aan de adductoren, een blessure die hij vorige week op training opliep. Alexis Saelemaekers startte zondag nog in de basis bij AC Milan, dat een 2-2 draw afleverde tegen Hellas Verona. Na rust werd onze landgenoot vervangen door Ante Rebic. Van Crombrugge stond zondagavond nog de hele wedstrijd tussen de palen bij RSC Anderlecht, dat in het slot nog een 1-1 gelijkspel moest toestaan in Gent. Om hem te vervangen werd net als in de vorige interlandperiode Thomas Kaminski opgeroepen. De 28-jarige doelman haalde eerder al de selectie van de nationale ploeg in 2013 en 2014, maar heeft nog geen cap achter zijn naam. Afgelopen zomer ruilde hij AA Gent voor de Engelse tweedeklasser Blackburn. In vergelijking met de groep die vorige maand 3 op 6 pakte uit de verplaatsingen naar Engeland (2-1) en IJsland (1-2), recupereert Martinez Thorgan Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen en Dries Mertens. Thomas Vermaelen is eveneens van de partij, nadat hij de vorige twee interlandperiodes miste wegens reisrestricties, opgelegd door de Japanse overheid. Yannick Carrasco ontbreekt vanwege een dijblessure. De met een hamstringblessure sukkelende Timothy Castagne is er evenmin bij. Zinho Vanheusden is out met een zware knieblessure. Divock Origi en Adnan Januzaj werden dan weer gepasseerd. Eden Hazard is er wegens een coronabesmetting niet bij.Daarnaast is het nog afwachten of Romelu Lukaku, twijfelachtig met een blessure aan de adductoren, kan aantreden in de komende interlands. Maandag zal de medische staf in Tubeke uitmaken of de spits fit genoeg is om te spelen.