Omdat Waasland-Beveren op zoek was naar een verdedigende middenvelder, bood Mogi Bayat de diensten aan van Flavien Le Postollec, op een dood spoor bij Eupen en bereid daar zijn nog lopende verbintenis eenzijdig te verbreken. De Waaslanders weigerden dat voorstel, omdat ze vinden dat contracten moeten worden gerespecteerd. De ploeg contracteerde vrijdag de Nederlander Bas Sibum (29) voor die positie.

In Lokeren namen ze Enes Saglik, die bij Eupen in een vergelijkbare situatie zat als Le Postollec, wél, maar op een paar dagen voor de start van de competitie is diens contract nog altijd niet in orde. Lokeren zal bij de start van het seizoen nog niet over hem kunnen beschikken. Vorige week hoorde je dat hij zelfs een schorsing riskeerde voor het verbreken van zijn contract bij Eupen, een maatregel die de FIFA indertijd invoerde.

Mogi Bayat: "De FIFA is bevoegd voor internationale transfers, dit is een overgang binnen België. Saglik riskeert absoluut géén schorsing. Zijn overgang is nog in behandeling bij een arbeidsrechtbank. Die zaak is inmiddels bepleit, we wachten op een uitspraak." Saglik en eventueel Lokeren moeten mogelijk wel een schadevergoeding betalen. (PTK)

Omdat Waasland-Beveren op zoek was naar een verdedigende middenvelder, bood Mogi Bayat de diensten aan van Flavien Le Postollec, op een dood spoor bij Eupen en bereid daar zijn nog lopende verbintenis eenzijdig te verbreken. De Waaslanders weigerden dat voorstel, omdat ze vinden dat contracten moeten worden gerespecteerd. De ploeg contracteerde vrijdag de Nederlander Bas Sibum (29) voor die positie. In Lokeren namen ze Enes Saglik, die bij Eupen in een vergelijkbare situatie zat als Le Postollec, wél, maar op een paar dagen voor de start van de competitie is diens contract nog altijd niet in orde. Lokeren zal bij de start van het seizoen nog niet over hem kunnen beschikken. Vorige week hoorde je dat hij zelfs een schorsing riskeerde voor het verbreken van zijn contract bij Eupen, een maatregel die de FIFA indertijd invoerde. Mogi Bayat: "De FIFA is bevoegd voor internationale transfers, dit is een overgang binnen België. Saglik riskeert absoluut géén schorsing. Zijn overgang is nog in behandeling bij een arbeidsrechtbank. Die zaak is inmiddels bepleit, we wachten op een uitspraak." Saglik en eventueel Lokeren moeten mogelijk wel een schadevergoeding betalen. (PTK)