"In het ene groeide ik op en in het andere ben ik geboren", legt Kenny Saief uit. "Vanop afstand geeft de VS mij een goed gevoel. Op een dag zal ik er zeker terugkeren om de plaats waar ik vandaan kom te bezoeken. Misschien ga ik er ook nog ooit voetballen. En mocht de Amerikaanse bondscoach (Jürgen Klinsmann, nvdr) mij bellen om voor hun nationale ploeg uit te komen, dan zou ik zeker niet neen zeggen."

Bij Israël mocht hij tot nu toe twee keer invallen in een vriendschappelijke wedstrijd, tegen Kroatië en tegen Servië. Voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden zat hij niet in de selectie. "Het is duidelijk: als de VS mij oproept, dan ga ik", zegt hij. "Ik weet dat ze mij volgen en ik hoop dat ik eens een telefoontje krijg. Ik denk dat het beter zou zijn voor mijn carrière." Hoewel zijn vader hem destijds Israël adviseerde. "Ja, maar mijn situatie is nu helemaal anders. Toen was ik een belangrijke speler bij de U21 van Israël. Nu mag ik niet meer meedoen. Ik scoor in de Europa League en toch word ik niet geselecteerd. Dat vind ik niet fair en wellicht zou mijn vader dat ook niet fair vinden en mij adviseren om voor de VS te kiezen als ik daar de kans toe zou krijgen."

Intussen is hij in Israël nog altijd aan zijn legerdienst bezig. "Ik moet nog vijf maanden doen van mijn drie jaar dienstplicht", zegt hij. "Na elk seizoen moet ik mijn haar kort laten knippen en terugkeren naar het leger tot de voorbereiding op het volgende seizoen begint. Ik haat het, maar ik kan niet anders. Ik moet daar zelfs dankbaar voor zijn, want ik ben nog maar de derde of vierde speler in de geschiedenis die toelating krijgt om tijdens zijn militaire dienst in het buitenland te gaan voetballen."

Lees het volledige interview met Kenny Saief in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 19 oktober.

"In het ene groeide ik op en in het andere ben ik geboren", legt Kenny Saief uit. "Vanop afstand geeft de VS mij een goed gevoel. Op een dag zal ik er zeker terugkeren om de plaats waar ik vandaan kom te bezoeken. Misschien ga ik er ook nog ooit voetballen. En mocht de Amerikaanse bondscoach (Jürgen Klinsmann, nvdr) mij bellen om voor hun nationale ploeg uit te komen, dan zou ik zeker niet neen zeggen."Bij Israël mocht hij tot nu toe twee keer invallen in een vriendschappelijke wedstrijd, tegen Kroatië en tegen Servië. Voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden zat hij niet in de selectie. "Het is duidelijk: als de VS mij oproept, dan ga ik", zegt hij. "Ik weet dat ze mij volgen en ik hoop dat ik eens een telefoontje krijg. Ik denk dat het beter zou zijn voor mijn carrière." Hoewel zijn vader hem destijds Israël adviseerde. "Ja, maar mijn situatie is nu helemaal anders. Toen was ik een belangrijke speler bij de U21 van Israël. Nu mag ik niet meer meedoen. Ik scoor in de Europa League en toch word ik niet geselecteerd. Dat vind ik niet fair en wellicht zou mijn vader dat ook niet fair vinden en mij adviseren om voor de VS te kiezen als ik daar de kans toe zou krijgen."Intussen is hij in Israël nog altijd aan zijn legerdienst bezig. "Ik moet nog vijf maanden doen van mijn drie jaar dienstplicht", zegt hij. "Na elk seizoen moet ik mijn haar kort laten knippen en terugkeren naar het leger tot de voorbereiding op het volgende seizoen begint. Ik haat het, maar ik kan niet anders. Ik moet daar zelfs dankbaar voor zijn, want ik ben nog maar de derde of vierde speler in de geschiedenis die toelating krijgt om tijdens zijn militaire dienst in het buitenland te gaan voetballen."Lees het volledige interview met Kenny Saief in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 19 oktober.