Salou: ‘Ik ben nog hongerig’

© Image Globe

Salou Ibrahim is terug uit Amerika en mikt op een nieuw voetbalavontuur. In België of elders. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem.

Bij Zulte Waregem groeide Salou Ibrahim onder Francky Dury uit tot een sterkhouder in de aanval, maar nadien kende zijn carrière een grillig en niet altijd succesvol verloop langs Club Brugge, Duisburg (Dui), Velje (Den) en New York Red Bulls (VS).

Nu verblijft Ibrahim, die met een Belgische getrouwd is, sinds vorige week weer in ons land. “De trainer van New York Red Bulls wou een kleine aanvaller naast mij in de spits, maar toen Thierry Henry kwam, was het duidelijk dat die aanvaller rond Henry zou spelen en ik zou moeten vertrekken.”

In april, zegt Salou Ibrahim, stopte hij met voetballen in New York, maar bleef hij omwille van zijn vier broers die er wonen en omdat zijn contract pas in december afliep. Om niet langer individueel aan zijn conditie te moeten werken, hoopte hij bij Kortrijk mee te mogen trainen. De onlangs overleden Jean-Marc Degryse, zegt Ibrahim, bracht hem destijds naar Kortrijk en regelde ook zijn contract toen hij naar Zulte Waregem werd getransfereerd.

Die laatste club heeft hij nog niet gecontacteerd. “Ik ben niet wanhopig en ik zeg niet neen tegen België maar ik wil ook graag iets in het buitenland. Ik wil andere ervaringen opdoen, dat is mijn natuur. De enige met wie ik elke week nog contact had in Amerika, was Stefan Leleu (ex-ploegmaat bij Zulte Waregem, nu trainer van SV Oudenaarde, nvdr). Hij heeft mij al aangeboden om bij Oudenaarde mee te trainen. Als ik eerder had geweten dat Kortrijk blijkbaar niet kan, dan zat ik daar al eerder. Maar om te spelen, mik ik, met alle respect, hoger. Ik ben nog hongerig.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content