Ondanks of dankzij de onvrede bij de clubs wordt er meer dan ooit werk gemaakt van betere arbiters. Dat is de opdracht van twee gewezen topscheidsrechters: sportdirecteur van de KBVB Paul Allaerts (13 Champions Leaguewedstrijden), en 'elite en talent ref manager' Frank De Bleeckere (47 Champions Leagueduels, 2 EK's, 2 WK's), die sinds kort in voltijds dienstverband zijn ervaring op de fluitenaars tracht over te brengen.

"Een scheidsrechter moet zich niet alleen fysiek en mentaal voorbereiden op een wedstrijd, maar ook tactisch", stelt Paul Allaerts. "Dat betekent dat hij inzicht moet hebben in de spelsystemen en moet weten hoe de teams die hij onder zijn hoede krijgt, spelen. Volgend jaar zullen we met het Ref channel werken waarop alle wedstrijden gestockeerd worden. Elke scheidsrechter zal dus de vorige wedstrijden van alle ploegen kunnen bekijken."

"Je moet je als arbiter kunnen inleven in de spelers en de trainers met wie je te maken krijgt", aldus Frank De Bleeckere. "Zalige momenten vind ik een avond zonder wedstrijd waar je hen kunt ontmoeten en zonder stress praten. Dat levert wederzijds respect en begrip op. We hebben elkaar nodig in het voetbal en moeten samenwerken. Voortaan zullen we ieder seizoen ook met een scheidsrechter naar de clubs stappen om hen onze instructies toe te lichten. De Rode Duivels krijgen op het WK in Brazilië een scheidsrechtersinstructeur over de vloer die de richtlijnen uitlegt. Dat willen wij ook bij de clubs gaan doen."

Ondanks of dankzij de onvrede bij de clubs wordt er meer dan ooit werk gemaakt van betere arbiters. Dat is de opdracht van twee gewezen topscheidsrechters: sportdirecteur van de KBVB Paul Allaerts (13 Champions Leaguewedstrijden), en 'elite en talent ref manager' Frank De Bleeckere (47 Champions Leagueduels, 2 EK's, 2 WK's), die sinds kort in voltijds dienstverband zijn ervaring op de fluitenaars tracht over te brengen."Een scheidsrechter moet zich niet alleen fysiek en mentaal voorbereiden op een wedstrijd, maar ook tactisch", stelt Paul Allaerts. "Dat betekent dat hij inzicht moet hebben in de spelsystemen en moet weten hoe de teams die hij onder zijn hoede krijgt, spelen. Volgend jaar zullen we met het Ref channel werken waarop alle wedstrijden gestockeerd worden. Elke scheidsrechter zal dus de vorige wedstrijden van alle ploegen kunnen bekijken.""Je moet je als arbiter kunnen inleven in de spelers en de trainers met wie je te maken krijgt", aldus Frank De Bleeckere. "Zalige momenten vind ik een avond zonder wedstrijd waar je hen kunt ontmoeten en zonder stress praten. Dat levert wederzijds respect en begrip op. We hebben elkaar nodig in het voetbal en moeten samenwerken. Voortaan zullen we ieder seizoen ook met een scheidsrechter naar de clubs stappen om hen onze instructies toe te lichten. De Rode Duivels krijgen op het WK in Brazilië een scheidsrechtersinstructeur over de vloer die de richtlijnen uitlegt. Dat willen wij ook bij de clubs gaan doen."