Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De vraag om scheidsrechters een basiscursus eerste hulp te geven, kwam van N-VA-senator Pol Van Den Driessche. "Het voorstel is goedgekeurd voor heel Vlaanderen. Vanaf volgend seizoen krijgen kandidaat-scheidsrechters één tot twee uur EHBO als onderdeel van hun opleiding", zegt Luc Matthys, de voorzitter van de Provinciale Scheidsrechter Commissie West-Vlaanderen, daarover. Scheidsrechters die al even bezig zijn, krijgen een tweejaarlijkse opfrissing van hun opleiding EHBO. Die moeten ze verplicht volgen.

"Als alles meezit, hebben de meeste scheidsrechters eind volgend seizoen hun cursus EHBO gekregen", zegt Luc Matthys. Voor scheidsrechters die fluiten in de hoogste nationale reeksen geldt de regeling niet, want zij vallen niet onder de bevoegdheid van de Provinciale Scheidsrechter Commissie. "Tijdens die matchen is er altijd wel een arts aanwezig".

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis.De vraag om scheidsrechters een basiscursus eerste hulp te geven, kwam van N-VA-senator Pol Van Den Driessche. "Het voorstel is goedgekeurd voor heel Vlaanderen. Vanaf volgend seizoen krijgen kandidaat-scheidsrechters één tot twee uur EHBO als onderdeel van hun opleiding", zegt Luc Matthys, de voorzitter van de Provinciale Scheidsrechter Commissie West-Vlaanderen, daarover. Scheidsrechters die al even bezig zijn, krijgen een tweejaarlijkse opfrissing van hun opleiding EHBO. Die moeten ze verplicht volgen. "Als alles meezit, hebben de meeste scheidsrechters eind volgend seizoen hun cursus EHBO gekregen", zegt Luc Matthys. Voor scheidsrechters die fluiten in de hoogste nationale reeksen geldt de regeling niet, want zij vallen niet onder de bevoegdheid van de Provinciale Scheidsrechter Commissie. "Tijdens die matchen is er altijd wel een arts aanwezig".(Belga/RR)