Gunther Schepens zelf geeft liever geen commentaar, algemeen manager Michel Louwagie houdt het op "prematuur voor communicatie", maar voorzitter Ivan De Witte bevestigt dat de veertigjarige oud-international - tot voor kort scout - de functie van sportief coördinator krijgt toebedeeld.

"Laat ons zeggen dat hij nu bezig is met zijn inwerkperiode, om er vanaf het begin van de voorbereiding echt aan te beginnen", aldus De Witte. "Gunther wordt de intermediair tussen het bestuur, de scouts en de technische staf. Dit is een bestuurlijke beslissing, omdat we aanvoelen dat er duidelijk nood is aan zo'n functie als we willen uitgroeien tot een topclub."

"Met een coach als Víctor Fernández is er geen behoefte aan een sportief directeur, want eigenlijk is hij dat al. De trainingen en de medische begeleiding blijven zijn bevoegdheid. Gunther kan een klankbord vormen voor de aanwerving van nieuwe spelers en zal de verantwoordelijkheid krijgen voor de uitvoering van het voetbaltechnisch beleid, maar het puur sportieve blijft het domein van de technische staf."

Consequentie is wel dat Schepens moet stoppen met zijn analysewerk voor de VRT bij Extra Time of de wedstrijden van de Europa League. "Gunther weet dat ook, omdat we dat thema bespraken", zegt De Witte. "Anders spreken we toch van een belangenconflict."

Gunther Schepens zelf geeft liever geen commentaar, algemeen manager Michel Louwagie houdt het op "prematuur voor communicatie", maar voorzitter Ivan De Witte bevestigt dat de veertigjarige oud-international - tot voor kort scout - de functie van sportief coördinator krijgt toebedeeld. "Laat ons zeggen dat hij nu bezig is met zijn inwerkperiode, om er vanaf het begin van de voorbereiding echt aan te beginnen", aldus De Witte. "Gunther wordt de intermediair tussen het bestuur, de scouts en de technische staf. Dit is een bestuurlijke beslissing, omdat we aanvoelen dat er duidelijk nood is aan zo'n functie als we willen uitgroeien tot een topclub.""Met een coach als Víctor Fernández is er geen behoefte aan een sportief directeur, want eigenlijk is hij dat al. De trainingen en de medische begeleiding blijven zijn bevoegdheid. Gunther kan een klankbord vormen voor de aanwerving van nieuwe spelers en zal de verantwoordelijkheid krijgen voor de uitvoering van het voetbaltechnisch beleid, maar het puur sportieve blijft het domein van de technische staf."Consequentie is wel dat Schepens moet stoppen met zijn analysewerk voor de VRT bij Extra Time of de wedstrijden van de Europa League. "Gunther weet dat ook, omdat we dat thema bespraken", zegt De Witte. "Anders spreken we toch van een belangenconflict."