Competitieleider Club Brugge kan dus zaterdag in de topper tegen landskampioen AA Gent op de tweede speeldag van Play-off I niet rekenen op de Franse centrale verdediger.

Rode kaart

In de met 0-1 gewonnen partij tegen KV Oostende op de eerste speeldag van POI gaf scheidsrechter Vertenten in de 19e minuut rood aan Benoît Poulain nadat hij met hoog geheven been het hoofd van Fernando Canesin had geraakt.

Omdat Poulain volgens de Geschillencommissie het leer raakte voor hij de overtreding maakte, leek de 28-jarige Fransman er aanvankelijk met één speeldag schorsing en 400 euro boete van af te komen.

Verzet

Blauw-zwart kon zich wel vinden in dat vonnis, maar moest zich alsnog met Poulain verdedigen voor de beroepskamer van de KBVB. Het Bondsparket betwistte immers dat de Brugse verdediger de bal raakte en tekende verzet aan tegen het verdict van de Geschillencommissie. Bondsprocureur Cambier vroeg één speeldag effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijke schorsing en 800 euro boete.

De Geschillencommissie Hoger Beroep bestendigde die vordering. 'De tv-beelden tonen duidelijk aan dat Canesin de bal speelt met het hoofd. Poulain raakt Canesin pas nadien met zijn rechtervoet in het aangezicht, zonder hierbij de bal te spelen. De bal verandert eigenlijk niet van richting, wat het geval zou geweest zijn indien Poulain de bal wel gespeeld zou hebben. Poulain raakt de bal miniem met de knie, omdat Canesin de bal eerst met het hoofd heeft gespeeld. Poulain had niet de bedoeling de bal met de knie te spelen', klinkt het.

Voorwaardelijk

Het Bondsreglement schrijft voor dergelijke overtredingen twee tot vijf speeldagen schorsing voor, maar de commissie houdt rekening met het blanco strafblad van de Fransman om zo één speeldag voorwaardelijk te geven. (Belga/KVDA)

Competitieleider Club Brugge kan dus zaterdag in de topper tegen landskampioen AA Gent op de tweede speeldag van Play-off I niet rekenen op de Franse centrale verdediger.In de met 0-1 gewonnen partij tegen KV Oostende op de eerste speeldag van POI gaf scheidsrechter Vertenten in de 19e minuut rood aan Benoît Poulain nadat hij met hoog geheven been het hoofd van Fernando Canesin had geraakt. Omdat Poulain volgens de Geschillencommissie het leer raakte voor hij de overtreding maakte, leek de 28-jarige Fransman er aanvankelijk met één speeldag schorsing en 400 euro boete van af te komen.Blauw-zwart kon zich wel vinden in dat vonnis, maar moest zich alsnog met Poulain verdedigen voor de beroepskamer van de KBVB. Het Bondsparket betwistte immers dat de Brugse verdediger de bal raakte en tekende verzet aan tegen het verdict van de Geschillencommissie. Bondsprocureur Cambier vroeg één speeldag effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijke schorsing en 800 euro boete. De Geschillencommissie Hoger Beroep bestendigde die vordering. 'De tv-beelden tonen duidelijk aan dat Canesin de bal speelt met het hoofd. Poulain raakt Canesin pas nadien met zijn rechtervoet in het aangezicht, zonder hierbij de bal te spelen. De bal verandert eigenlijk niet van richting, wat het geval zou geweest zijn indien Poulain de bal wel gespeeld zou hebben. Poulain raakt de bal miniem met de knie, omdat Canesin de bal eerst met het hoofd heeft gespeeld. Poulain had niet de bedoeling de bal met de knie te spelen', klinkt het. Het Bondsreglement schrijft voor dergelijke overtredingen twee tot vijf speeldagen schorsing voor, maar de commissie houdt rekening met het blanco strafblad van de Fransman om zo één speeldag voorwaardelijk te geven. (Belga/KVDA)