Terwijl Cercle met Dennis van Wijk aan zijn vijfde trainer toe is in nog geen vijf seizoenen en Sven Jaecques - sinds eind augustus 2013 technisch directeur - midden juni een streep onder twintig seizoenen Cercle trekt, ontvouwde voorzitter Frans Schotte vorige week zijn plannen om Cercle in het Jan Breydelstadion te houden. "Dit stadion afbreken is geen voorbeeld van duurzaamheid. Studies hebben uitgewezen dat er van betonrot geen sprake is, terwijl tachtig procent van onze supporters wil dat we hier blijven", aldus de voorzitter, die de bestaande site wil opwaarderen, in Sport/Voetbalmagazine.

Steun van stadsbestuur

Cercle wil een kleinere kuip voor 12.000 toeschouwers, waar in de vier hoeken ruimte is voor 125 tot 150 appartementen, terwijl onder de bestaande tribunes multifunctionele ruimtes (kantoren, wellness indoorsportinfrastructuur) worden voorzien. Aan de kant van het zwembad is om en bij de tien hectare beschikbaar voor een sociaal woonproject voor 200 gezinnen. De geschatte kostprijs voor het vernieuwde stadion: 18,5 miljoen. Daarvan wil Cercle zelf 2,1 miljoen inbrengen. Het hoopt dat Vlaams minister van Sport Philippe Muyters alsnog 1,25 miljoen euro subsidieert (de helft van het beloofde bedrag voor het gezamenlijk stadionproject), maar kijkt vooral richting stadsbestuur voor de resterende 15,15 miljoen euro, via de helft van de opbrengst van de Jan Breydelsite en het deel van de 12,5 hectare langs de Blankenbergse Steenweg die een andere bestemming kan krijgen.

Op het hertekende grondplan langs de Blankenbergse Steenweg is nog altijd een extra strook voorzien voor een kleiner stadion voor Cercle, voor het geval de vereniging haar nieuwe project niet rond krijgt.

(Christ Tetaert)

Terwijl Cercle met Dennis van Wijk aan zijn vijfde trainer toe is in nog geen vijf seizoenen en Sven Jaecques - sinds eind augustus 2013 technisch directeur - midden juni een streep onder twintig seizoenen Cercle trekt, ontvouwde voorzitter Frans Schotte vorige week zijn plannen om Cercle in het Jan Breydelstadion te houden. "Dit stadion afbreken is geen voorbeeld van duurzaamheid. Studies hebben uitgewezen dat er van betonrot geen sprake is, terwijl tachtig procent van onze supporters wil dat we hier blijven", aldus de voorzitter, die de bestaande site wil opwaarderen, in Sport/Voetbalmagazine.Steun van stadsbestuurCercle wil een kleinere kuip voor 12.000 toeschouwers, waar in de vier hoeken ruimte is voor 125 tot 150 appartementen, terwijl onder de bestaande tribunes multifunctionele ruimtes (kantoren, wellness indoorsportinfrastructuur) worden voorzien. Aan de kant van het zwembad is om en bij de tien hectare beschikbaar voor een sociaal woonproject voor 200 gezinnen. De geschatte kostprijs voor het vernieuwde stadion: 18,5 miljoen. Daarvan wil Cercle zelf 2,1 miljoen inbrengen. Het hoopt dat Vlaams minister van Sport Philippe Muyters alsnog 1,25 miljoen euro subsidieert (de helft van het beloofde bedrag voor het gezamenlijk stadionproject), maar kijkt vooral richting stadsbestuur voor de resterende 15,15 miljoen euro, via de helft van de opbrengst van de Jan Breydelsite en het deel van de 12,5 hectare langs de Blankenbergse Steenweg die een andere bestemming kan krijgen.Op het hertekende grondplan langs de Blankenbergse Steenweg is nog altijd een extra strook voorzien voor een kleiner stadion voor Cercle, voor het geval de vereniging haar nieuwe project niet rond krijgt.(Christ Tetaert)