Op 1 januari 2012 treedt Frans Schotte (64) terug als voorzitter van Cercle Brugge. Het vertrek van zijn vorige succescoach Glen De Boeck noemt hij als de grootste ontgoocheling in zijn tienjarige carrière als Cerclepreses.
"De manier waarop Glen De Boeck is vertrokken, op menselijk vlak heeft me dat zeer geraakt", zegt Frans Schotte in zijn afscheidsinterview in Sport/Voetbalmagazine.

"Ook al omdat ik wist dat de weg die hij opging, naar Beerschot, voor hem geen stap vooruit was. Hij riep familiale redenen in, maar ik heb daar mijn twijfels bij. Glen dacht dat hij in Antwerpen, een stad van 500.000 inwoners, een grote ploeg uit de grond zou kunnen stampen. Hij hield daarbij geen rekening met het gebrek aan eensgezindheid binnen het bestuur."

Na zijn vertrek bij VVV nam De Boeck weer contact op met Schotte om nog eens te praten. "We gaan dat ook doen. In de periode bij Cercle spraken wij over veel zaken en dan kom je als mens dichter bij elkaar. Ik ben niet rancuneus."

"Ik denk dat Glen bij Beerschot en VVV iemand miste met wie hij kon praten. Vandaar dat hij weer contact zocht. Hij weet dat hij fout is geweest. Dan kun je weer respectvol met elkaar omgaan - zonder dat je opnieuw de dikste vrienden wordt." (JS)

Op 1 januari 2012 treedt Frans Schotte (64) terug als voorzitter van Cercle Brugge. Het vertrek van zijn vorige succescoach Glen De Boeck noemt hij als de grootste ontgoocheling in zijn tienjarige carrière als Cerclepreses. "De manier waarop Glen De Boeck is vertrokken, op menselijk vlak heeft me dat zeer geraakt", zegt Frans Schotte in zijn afscheidsinterview in Sport/Voetbalmagazine. "Ook al omdat ik wist dat de weg die hij opging, naar Beerschot, voor hem geen stap vooruit was. Hij riep familiale redenen in, maar ik heb daar mijn twijfels bij. Glen dacht dat hij in Antwerpen, een stad van 500.000 inwoners, een grote ploeg uit de grond zou kunnen stampen. Hij hield daarbij geen rekening met het gebrek aan eensgezindheid binnen het bestuur." Na zijn vertrek bij VVV nam De Boeck weer contact op met Schotte om nog eens te praten. "We gaan dat ook doen. In de periode bij Cercle spraken wij over veel zaken en dan kom je als mens dichter bij elkaar. Ik ben niet rancuneus." "Ik denk dat Glen bij Beerschot en VVV iemand miste met wie hij kon praten. Vandaar dat hij weer contact zocht. Hij weet dat hij fout is geweest. Dan kun je weer respectvol met elkaar omgaan - zonder dat je opnieuw de dikste vrienden wordt." (JS)