Bergen zag tijdens de winterstop twee offensieve sterkhouders vertrekken: Jérémy Perbet en Zola Matumona. Wat kan de Henegouwse club nog betekenen dit seizoen? Sport/Voetbalmagazine vroeg het aan trainer Enzo Scifo. Scifo is alvast radicale tegenstander van de transferperiode tijdens de winterstop. "Ik ben even fel tegen die transferperiode als tegen de play-offs", aldus een felle Enzo Scifo in Sport/Voetbalmagazine.

"En ik zou net hetzelfde zeggen als ik een topclub zou trainen. Spelers die in het midden van de competitie van tegenstander wisselen, tot niemand er nog iets van snapt. Maar het zijn nooit de topclubs die daar nadeel van ondervinden."

"Bij het begin van het seizoen heeft ieder zijn ploeg en ieder probeert met zijn spelers de concurrentie aan te gaan. Maar daarna komen de transfers op gang en krijgen sommigen betere troeven dan anderen."

Droom opbergen

Bergen verloor ook al snel Tim Matthys door een blessure. Tel daarbij de getransfereerde Perbet en Zola Matumona, zo moet Scifo het seizoen beëindigen zonder topschutter en zonder de twee spelers die de meeste assists gaven.

"Het waren drie spelers die ik eigenlijk niet kan missen", zegt de Bergentrainer. "In mijn spelsysteem is Zola de belangrijkste speler. Diegenen die nu aankomen hebben niet hetzelfde profiel als de spelers die vertrokken zijn. Ik heb tijd nodig."

De droom om play-off 1 te halen, mag ondertussen opgeborgen worden. Dat beseft ook Enzo Scifo: "We hebben lang op een of twee punten van de zesde plaats gestaan. Dan mag je even dromen! Maar ik was me er ook wel van bewust dat we daar toen stonden omdat enkele van de betere ploegen toen uit vorm waren. Zodra die clubs terug hun niveau haalden, werd het moeilijk voor ons.

"Om play-off 1 te halen, moet je de middelen hebben. Bergen heeft die niet. Je moet er ook rekening mee houden dat sinds begin januari de competitie helemaal vervormd is. Kijk naar de nieuwe spelers van Standard, Gent of Beerschot, om maar die drie voorbeelden aan te halen."

Bergen zag tijdens de winterstop twee offensieve sterkhouders vertrekken: Jérémy Perbet en Zola Matumona. Wat kan de Henegouwse club nog betekenen dit seizoen? Sport/Voetbalmagazine vroeg het aan trainer Enzo Scifo. Scifo is alvast radicale tegenstander van de transferperiode tijdens de winterstop. "Ik ben even fel tegen die transferperiode als tegen de play-offs", aldus een felle Enzo Scifo in Sport/Voetbalmagazine. "En ik zou net hetzelfde zeggen als ik een topclub zou trainen. Spelers die in het midden van de competitie van tegenstander wisselen, tot niemand er nog iets van snapt. Maar het zijn nooit de topclubs die daar nadeel van ondervinden.""Bij het begin van het seizoen heeft ieder zijn ploeg en ieder probeert met zijn spelers de concurrentie aan te gaan. Maar daarna komen de transfers op gang en krijgen sommigen betere troeven dan anderen."Droom opbergenBergen verloor ook al snel Tim Matthys door een blessure. Tel daarbij de getransfereerde Perbet en Zola Matumona, zo moet Scifo het seizoen beëindigen zonder topschutter en zonder de twee spelers die de meeste assists gaven. "Het waren drie spelers die ik eigenlijk niet kan missen", zegt de Bergentrainer. "In mijn spelsysteem is Zola de belangrijkste speler. Diegenen die nu aankomen hebben niet hetzelfde profiel als de spelers die vertrokken zijn. Ik heb tijd nodig."De droom om play-off 1 te halen, mag ondertussen opgeborgen worden. Dat beseft ook Enzo Scifo: "We hebben lang op een of twee punten van de zesde plaats gestaan. Dan mag je even dromen! Maar ik was me er ook wel van bewust dat we daar toen stonden omdat enkele van de betere ploegen toen uit vorm waren. Zodra die clubs terug hun niveau haalden, werd het moeilijk voor ons. "Om play-off 1 te halen, moet je de middelen hebben. Bergen heeft die niet. Je moet er ook rekening mee houden dat sinds begin januari de competitie helemaal vervormd is. Kijk naar de nieuwe spelers van Standard, Gent of Beerschot, om maar die drie voorbeelden aan te halen."