Maandag landde Mathew Ryan, die van een langere vakantie genoot, in België. Donderdag zal de Aussie allicht al één helft spelen in de supercup en afwisselen met tweede doelman Sébastien Bruzzese. Die Luikenaar haalde Club Brugge weg bij Zulte Waregem als vervanger van de gestopte Vladan Kujovic.

Geen toeval, want Michel Preud'homme en keeperstrainer Jan Van Steenberghe werkten in 2010 bij AA Gent al zes maanden met de Waalse doelman. Die verhuisde in 2012 naar de Gaverbeek, waar hij zich als uitstekend alternatief opwierp voor Sammy Bossut. Weliswaar zonder veel te spelen, want Bossut was incontournable en zelden geblesseerd. Op één periode na: het begin van de play-offs in het (bijna) kampioenenseizoen 2012/13 van Essevee. Na een mindere start tegen Lokeren speelde Bruzzese enkele uitstekende matchen, onder meer tegen Club Brugge. Desondanks verhuisde hij na zeven wedstrijden weer naar de bank ten voordele van Bossut.

Bij Zulte Waregem is men nog altijd zeer te spreken over de 26-jarige Luikenaar. Keeperstrainer Gianny De Vos in Sport/Voetbalmagazine: "In die play-offs bewees Sébastien dat hij altijd klaar is wanneer je hem nodig hebt - in die zin dus een ideale tweede doelman. Hoewel de coach de voorkeur gaf aan Sammy, bleef hij altijd supergemotiveerd trainen en hield hij zo Bossut ook scherp. Ook naast het veld een aimabele, altijd glimlachende kerel die heel goed in de groep lag. Maar ook een uitstekende doelman: perfect tweevoetig - tot zijn veertiende was Séba nog veldspeler -, door zijn grote sprongkracht compenseert hij ruimschoots zijn niet zo grote gestalte (1m84) en in één-tegen-één-duels staat hij meer dan zijn mannetje."

Maandag landde Mathew Ryan, die van een langere vakantie genoot, in België. Donderdag zal de Aussie allicht al één helft spelen in de supercup en afwisselen met tweede doelman Sébastien Bruzzese. Die Luikenaar haalde Club Brugge weg bij Zulte Waregem als vervanger van de gestopte Vladan Kujovic. Geen toeval, want Michel Preud'homme en keeperstrainer Jan Van Steenberghe werkten in 2010 bij AA Gent al zes maanden met de Waalse doelman. Die verhuisde in 2012 naar de Gaverbeek, waar hij zich als uitstekend alternatief opwierp voor Sammy Bossut. Weliswaar zonder veel te spelen, want Bossut was incontournable en zelden geblesseerd. Op één periode na: het begin van de play-offs in het (bijna) kampioenenseizoen 2012/13 van Essevee. Na een mindere start tegen Lokeren speelde Bruzzese enkele uitstekende matchen, onder meer tegen Club Brugge. Desondanks verhuisde hij na zeven wedstrijden weer naar de bank ten voordele van Bossut.Bij Zulte Waregem is men nog altijd zeer te spreken over de 26-jarige Luikenaar. Keeperstrainer Gianny De Vos in Sport/Voetbalmagazine: "In die play-offs bewees Sébastien dat hij altijd klaar is wanneer je hem nodig hebt - in die zin dus een ideale tweede doelman. Hoewel de coach de voorkeur gaf aan Sammy, bleef hij altijd supergemotiveerd trainen en hield hij zo Bossut ook scherp. Ook naast het veld een aimabele, altijd glimlachende kerel die heel goed in de groep lag. Maar ook een uitstekende doelman: perfect tweevoetig - tot zijn veertiende was Séba nog veldspeler -, door zijn grote sprongkracht compenseert hij ruimschoots zijn niet zo grote gestalte (1m84) en in één-tegen-één-duels staat hij meer dan zijn mannetje."